L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 19 de juliol del 2023

Sico Fons presenta avui divendres, dia 21, "La mel de la vida" a l'albereda del Pi de Benifairó

 


L'escriptor Sico Fons presenta el seu darrer llibre  “La mel de la vida”, a Benifairó a l'aire lliure de l'albereda del Pi, avui divendres a partir de les 20 hores de la vesprada. L'acte serà presentat per Josep Lluís Alberola i Vicent Franco.

Sico Fons s'endinsa en aquest volum en un món que coneix molt bé, el de les abelles, i ho fa amb una comparança amb el món dels humans, representat en aquest cas per l'autor Sico Fons, apicultor de pro per família, per estima i perquè.... com sempre diu, u s'ha de guanyar les peles, que avui viure de la literatura al País Valencià és molt, però que molt complicat. 

El llibre es va presentar fa uns mesos a la Casa de la Cultura de Tavernes, i ara ho fa a Benifairó. Del contingut concret del llibre segur que ens parlaran amplament en la presentació tant Alberola com Franco, però ara el que volem esmentar és la relació entre el món de les abelles i el món dels humans i no nomes perquè ens ofereixen mel, cera i alguna cosa més sinó perquè de vegades, en la seua organització social, són exemples on ens veiem retratats en molts aspectes i ens poden servir per reflexionar sobre la "condició humana".

 

 

Les abelles com la humanitat ha anat evolucionant, elles sempre al nostre costat, donant-nos exemples del seu model  organitzatiu que ha servit per formar teories sobre els models de l’organització social i comunitària dels homes.  Montaigne, Proudhon, Marx... estan entre els personatges que al llarg de la història les han considerat símbol del treball intel·lectual, o exemple d'autogestió obrera, tot i que Marx diu que no pot ser model de societat comunista perquè actua per instint. 

 De totes  eixes disquisicions humanes les abelles no en saben res - ni en volen saber-  i continuaran repetint pautes en les escales de poder-força dels ruscos - les obreres, els mascles i la reina-  i recordant a la societat  tecnològica humana que hem bescanviat treball per la pèrdua de la llibertat.  En la societat humana  hi ha  individus que callen i obeeixen, no lluiten per deslliurar-se d'un destí imposat.

 La llei de la vida, com afirmava Sico en la presentació a Tavernes, no és el mateix que la mel de la vida. I el llibre, com hem indicat, és un bon punt per a reflexionar sobre nosaltres mateixos, els humans.