L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 28 de juliol del 2023

PLE D'AGOST 2023: Les obres pavimentar el carrer Nou i C. Almel·la i l'area d'activitats del jaciment de Bolomor no s'executaran enguany

 

Una modificació de crèdit proposada per l'alcaldessa i responsable d'Hisenda Lara Romero, dóna de baixa dos de les grans obres  per a executar enguany: la reforma del paviment dels Carrer Nou i C. Almel·la i les obres de  tancament i habilitació de l'àrea d'activitats del jaciments del Bolomor . La previsió, segons  es va explicar al ple, es incloure-les en el pressupost del 2024.

L'explicació donada per l'alcaldessa és que no hi ha temps material per executar-les enguany com hauria de ser  per finançar-se a càrrec del romanent del 2022 i, a més, en el cas de la reforma del Carrer Nou suposava moltes molèsties als veïns i a les activitats de la falla que té el casal en el carrer. També es va argumentar l'eliminació d'aquests dos grans obres perquè havia prioritatss que s'havien d'atendre i no tenien crèdit suficient en el pressupost  2023 i es consideren inajornables.

Al contrari del que ha dit el PP en xarxes, eixes quantitats no es dediquen ni s'han canviat per a pagar pujades dels salaris de l'equip de govern o personal de confiança com es pot comprovar consultant la taula que oferim al final (copia exacta del que es va aprovar en ple). Cal recordar que els regidors de l'oposició també reben diners  per dietes i indemnitzacions i assistència a òrgans municipals i les d'alguns/es són sucoses.

 

Pànol del projecte d'àrea d'activitats de Bolomor


El govern anterior havia previst destinar en concret 493.564 € a les obres de l'àrea del jaciment de Bolomor després que el Ministeri de Cultura negara a l'Ajuntament una subvenció amb aquest objectiu i uns altres 363.121 euros a la millora dels carrers esmentats.

La modificació de crèdit es va aprovar amb l'únic vot en contra del PP. La portaveu del PP, Eva Palomares, va criticar que la majoria de les partides de la modificació de crèdit no s'hagueren contemplat en el pressupost del 2023 i no votarien a favor perquè prioritats que haurien de ser de tot el consistori es donaven de baixa. 

 

Carrer Nou
 

La quantitat total suma 886.799 € en sumar també l'estalvi en l'adjudicació i l'execució del Centre Respir i es destinaran majorment a suplementar partides del pressupost, com es pot consultar en el web, punt 2.6 de l'ordre del dia, quadre que reproduïm.