L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 24 de juliol del 2023

Les alumnes del taller "Milloren i Creixem" explicaran demà la tècnica i processos per obtenir compost dels residus domèstics

 

Les alumnes del taller d'ocupació per a dones "Millorem i Creixem" han organitzat un taller gratuït obert a la ciutadania d'introducció al compostatge. El taller tindrà lloc demà dimarts, 25 de juliol, a la torre de guaita a partir de les 10'30 hores, amb entrada lliure i obert a tota la ciutadania.  Es recomana als assistents dur gorreta per al sol i aigua per a pal·liar les elevades temperatures.

El taller, impulsat per la regidoria de Foment que dirigeix Josep Llàcer com a responsable de "Millorem i Creixem, compta amb la col·laboració de la Generalitat, l'entitat Labora i el Sepe.

El taller explicara que és el compostatge, les regles i processos per obtenir un bon compost, quins són els passos a donar, quin recipient o altres elements ens caldrà per emmagatzemar el compost, etc etc, tot allò que cal saber per obtenir un compost (adob) de qualitat.

 

El regidor Josep Llàcer, de Compromís, en la presentació del marc estratègic "Millorem i creixem", acte celebrat a Las Naves de València.
 

Per comprendre la importància d'aquesta activitat cal recordar que el 40% de les deixalles domèstiques són restes orgàniques, o siga, sobres de menjar, i mitjançant la tècnica del compostatge aquests residus es transformen en compost, un adob natural que podem utilitzar a l’hort o al jardí. Les restes compostables són les restes orgàniques de la cuina, com sobres de fruita i verdura, pa sec, menjar cuinat, les deixalles de café o infusions, closques d'ou i fruits secs... mentre altres s'han d'usar amb moderació com restes de carn i peix, on s'ha de tindre ben en compte que dins del procés s'afegirà més  matèria seca que amb les vegetals per evitar les males olors.

Després del procés de compostatge, i al cap d'uns 5 mesos, haurem obtingut un compost de qualitat per a les nostres plantes i fins i tot arbres de jardí.