L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 20 de juliol del 2023

Eixes petites coses... que tant a sovint oblidem, no donem cap importància

 


Estem quasi segurs que molts pocs, per no dir-ne cap, dels vallers i valleres que passen amb el seu vehicle diàriament per la carretera li hauran donat importància. És una simple paret d'una casa vella, quasi en ruïnes... fins i tot la mateix pared presenta desconxats, degradacions. Una paret que en moltes ocasions ens apareix "decorada" pels cartells que hi enganxen per anunciar concerts musicals, circs, actuacions o programes festius en els pobles dels voltants.

Una paret que té el seu interés - les coses sempre tenen interés segons els ulls com les mires- per contindre diversos elements de propaganda: una composició antiga en rajolets de Manises d'una popular marca d'electrodomèstics, una altra propaganda pintada que ens recomana els productes d'una antiga empresa valenciana d'insecticides, segurament dels principis quan començaven a emprar-se i una última també pintada d'un taller mecànic amb servei de grua, pràcticament il·legible en estar tapada pel fullam d'una figuera. Potser publicitava els Talleres Plancha? La memòria ja ens traeix... i mira que l'hem llegida centenars de vegades.

 


 

Imatge mescla entre rural i urbana, imatge evocadora d'unes propagandes que hi romanen i ens parlen d'uns temps que molts dels vallers i valleres actuals no han conegut. Potser, almenys el mural des taulellets de Manises, l'hauríem de salvar i que acabara, mínimament la seua vida, en les dependències d'algun museu dedicat a aquesta activitat tan valenciana com la rajola.