L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 4 de juliol del 2023

L'executiva comarcal de Compromis exigeix l'expulsió del PSOE de l'alcalde i regidors de Benifairó

 

 

L'executiva de Compromís Safor-Valldigna  exigeix al PSOE comarcal que expulse al alcalde i regidors de Benifairó per no respectar el pacte del Botànic, que era deixar governar la llista més votada o pactar les dues forces si era possible per formar govern, cosa que ha passat en tots els ajuntament de la comarca excepte a Benifairó. 

L'executiva comarcal de Compromís acusa el PSOE de Benifairó ha incomplit i, "a més va acceptar els vots del PP a canvi de repartir-se l’alcaldia i regidories, amb l’argument que Benifairó no és d’esquerres ni de dretes". Cal indicar que els resultats de les eleccions municipal donaren 7 regidors als partits d'esquerre (3 Compromís, 3 PSOE i 1 Proposem) i 2 regidors al partit de la dreta PP:

 

Nota integra de l'executiva comarcal remesa per Compromís

El passat 17 de juny es van constituir tots els ajuntaments de la nostra comarca, i atenent als resultats de les eleccions del 28 de maig, des de l’executiva comarcal de Compromís vàrem comunicar als nostres col·lectius que sempre i quan respectaren el pacte del Botànic (deixar governar la llista més votada si una d’elles és del PSOE o de Compromís o pactar les dues forces, si era possible, per constituir govern), tenien autonomia local per arribar a acords.

Així va passar en tots els ajuntaments, excepte en un, el de Benifairó de la Valldigna, on el PSOE va incomplir el pacte del Botànic, ja que la llista més votada va ser la de Compromís, encapçalada per la nostra companya i regidora Zaira Pellicer.

 Així doncs, el passat 17 de juny amb els vots del PP, el candidat del PSOE, Marc Vercher, va accedir a l’alcaldia de Benifairó de la Valldigna. I és hui quan tenim la confirmació per les seues pròpies declaracions que no sols va incomplir el pacte de deixar que governara la llista més votada, si no que a més, va acceptar els vots del PP a canvi de repartir-se l’alcaldia i regidories, amb l’argument que Benifairó no és d’esquerres ni de dretes.

No entenem com des del PSOE comarcal encara estan estudiant el cas i no s’ha desautoritzat aquest pacte i per això, després de les declaracions del seu candidat i actual alcalde Marc Vercher, exigim que tant ell com els regidors siguen expulsats del PSOE per no deixar governar a Compromís com a la llista més votada i permetre que el PP accedisca a l’alcaldia, incomplint el pacte del Botànic i permetent que un poble d’esquerres com el de Benifairó siga governat per la dreta.

 Aprofitem per a anunciar que en suport dels nostres companys i companyes i per mostrar el nostre total rebuig al que ha passat, membres de l’executiva comarcal anirem al plenari de juliol on es repartiran PSOE i PP les regidories per a governar esta legislatura.

Per acabar, tenim la plena convicció que el veïnat de Benifairó que és molt majoritàriament d’esquerres, els posarà al seu lloc el 2027 tal i com ha passat a Palma de Gandia estes eleccions.