L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 13 de juliol del 2023

ACTUALITZADA i vídeo: "Tramuntan Fusion" va omplir el Clot de la Font amb música excel·lent en una jornada molt calorosa i de poca gent.

 
 Ahir vam celebrar el "Dia de la Sang" amb el tradicional porrat del Clot de la Font i el concert inaugural del Festival Sete Sois Sete Luas en una jornada molt calorosa (màxima de 33º C a Tavernes), sense massa vent i amb el polsim de la calima encara present a l'atmosfera. 

I altres factors -que ens atrevim a dir-  determinen avui dia que no acudesca tanta gent com en altres ocasions, ¡ai, les paradetes d'altres temps!, que al cap i a la fi són l'essència del porrat, i més encara ací al Clot de la Font, quan al contrari del porrat de Sant Llorenç no hi ha cap celebració religiosa tradicional - missa o benedicció del terme i processó - que puga atraure a més gent. Caldrà estudiar -i ho direm, encara que no agrade- noves fórmules o maneres de reviscolar i impulsar el porrat del Clot que, des de la pandèmia, va a menys i potser també un reclam per al turisme local i de la Valldigna. 

Enguany podíem acudir a la paradeta de llibres de l'editorial de la Safor "Lletra impresa" de Juli Capilla, de joguets, de fruits secs, mentre el Centre Excursionista oferia begudes i entrepans als assistents.

 
 
 
 
Uns factors que ens atrevim a dir foren prou determinants perquè no acudira tanta gent com en altres ocasions, però també poques paradetes, que al cap i a la fi són l'essència del porrat, i més encara ací al Clot de la Font, quan al contrari del porrat de Sant Llorenç no hi ha cap celebració religiosa que puga atraure a més gent. Caldrà estudiar -i ho direm, encara que no agrade- noves fórmules o maneres de reviscolar el porrat que des de la pandèmia va a menys. Tasca del nou govern impulsar-lo.
 
Gran actuació de Tramuntana Fusió
 
Vam gaudir de l'actuació de "Tramuntana Fusió", un grup poc conegut però que ens va sorprendre a tots per la gran qualitat i l'atractiu de la proposta que ofereixen, o siga, música popular de la nostra Mediterrània. Tot un seguit d'adaptacions de cançons ben conegudes per  la gent, però que ací se'ns mostraven amb altres tonalitats fruit de la fusió d'Instruments que interpreten (la dolçaina, trompeta, trombó, guitarra baix, saxo, percussió i teclats). Tot música, sense veu, però de qualitat i amb molt bona interpretació. 
 
 
 
 
 
I poguérem, sempre amb la dolçaina de Pasqual Salort dibuixant les melodies, poguérem  escoltar la Balanguera de les Balears, "El cant de l'enyor" de Lluís Llach, el bolero de Castelló, el Cant dels Ocells, entre moltes altres ben conegudes,  tot amb diversos i diferents estils, des del Dixie al Swing, la Bossa Nova i l'actuació en directe molt acostada a l'estil i escenografia del jazz. Músiques que podem escoltar en el seu primer disc "Tradikció" de Sedajazz Records.