L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 6 de juliol del 2023

Quan veges la barba del vei pelar.... posa la teua a remullar!!!

 

 

 La Direcció General de la Costa i la mar va autoritzar el passat mes de juny obrir expedient de la partió del domini públic  marítim-terrestre en un tram de costa de 750 metres al terme de Bellreguard. Seguint el tràmit de l'expedient, Demarcació de Costes a València obre el període d'Informació Pública en el termini d'un mes. Fins ara la notícia resumida i mínima.

 Bellreguard, com a Tavernes la Goleta, és una de les 10 platges valencianes per a les quals el Ministeri per a la Transició Ecològica ha marcat una nova delimitació del Domini Públic Marítim i Terrestre (DPMT). Aquesta mesura impulsada pel govern de Madrid afectarà propietats privades i municipals en uns trams totals de 10 km de la costa valenciana,  dels quals poc més de 500 metres corresponen a la Goleta, mentre a la resta de la Safor-Valldigna afectara a zones com ja hem dit de la platja de Bellreguard o la desembocadura del Vaca, a Xeraco.

 

DMPT a la platja de la Goleta
 

La resolució presa en el seu moment d'elaborar una nova DPMT a la Goleta tenia lloc mentre es redactava el projecte de regeneració de la platja, actualment en fase d'al·legacions. No sabem si afectarà en alguna cosa la nova DPMT, només hi ha constància que, fa uns mesos, el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Moran, la Directora General de la Costa i el Mar, Ana María Oñoro i el Subdirector de Costes, Àngel Muñoz, van rebutjar les peticions del govern de Compromís de Tavernes i li van confirmar que el govern de Madrid seguia endavant per delimitar una nova la línia del Domini Maritimo-Terrestre.

 

 

 

Decisió que si es du a cap perjudicarà greument a molts veïns i també el mateix Ajuntament, que es voran afectats en els seus béns. L'estudi del Ministeri de Transició Ecologia suposa un canvi en la delimitació de la zona de domini publico-terrestre  (la  DPMT), que pot obligar fins i tot a la demolició de propietats en primera línia en platges de 9 municipis de la província de València, entre les quals es troba la Goleta de Tavernes.

Caldrà esperar esdeveniments però  com ens recorda el refrany popular: "Quan veges la barba del teu veí pelar....