L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 1 de juliol del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Qui diu la veritat?

 

En les xarxes, després de publicar nosaltres les xifres dels sous dels polítics municipals i les anteriors del PP, s'ha generat una controvèrsia on el PSOE assegura que l'alcalde del PP cobrava més que l'actual alcaldessa. Nosaltres això no ho vam dir mai en la nostra notícia.

I ací un es pegunta: qui té la raó? Només deixar clar que a l'hora de comparar, s'ha de fer amb quantitats homogènies. O siga, comparar les dues alcaldies amb els sous bruts només, o les dues amb la suma sou brut més la SS. 

Potser que, abans de seguir, calga recordar algunes xifres, les tres primeres oficials i exactes. La quarta, com indiquem, és del PP. 

 

L'any 2009, amb el màxim sou en l'alcaldia del PP:

Sou brut: 50.832,32 €    TOTAL AMB SS: 62.952,61 € 

Enguany, el sou anunciat per a l'alcaldessa del PSOE :

Sou brut: 54.600 €       TOTAL AMB SS: 71.889, 69 € (*) 

(*El total suposem que amb SS de l'alcaldessa es una xifra publicada pel PP ).

 

I cadascú que es conteste:

- cobrava més l'alcalde del PP?. 

- en el 2010 és veritat que una regidora del PP (amb Sou + SS =56.066,36 €) cobrava més que ara l'alcaldessa, com afirma el PSOE?

Esperem haver donat un poc de llum. Amb eixes dades, cadascú que opine com considere: Quin dels dos partits té la raó? On està la veritat?.

 

Gràcies per reconéixer el treball que fem

Hem d'agrair el vot de confiança del PSOE en reproduir la nostra taula, la dels sous dels polítics locals. Senyal que estava ben feta.

La vam elaborar a partir de l'expedient públic del ple (allí no s'hi indica res de SS ni de cost total), i vam modificar i actualitzar les xifres, el % de dedicacions i les quantitats resultants en sou, després d'incloure les esmenes de Compromís aprovades pel ple.  I vam eliminar el color dels enunciats per deixar un petit ombrejat en gris, i no sumàrem els totals parcials, només els finals: 5'25 i 245.000 €.

NO ens sap gens de mal que usen un treball nostre, però... sempre està bé això de citar l'origen.

 

 La nostra taula del 28 de juny



 La taula (copiada) publicada pel PSOE el 30 de juny

 


 
                               12.120,29 €             62.952,61 €