L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 17 de juliol del 2023

Avui dimarts arriba la tercera onada de calor i potser en tinguem una quarta d'ací una setmana.


Una nova onada de calor – la tercera de l’estiu- ens arriba a partir d'avui amb temperatures que pujaran a 40ºC segons els punts i les habituals nits tropicals i sufocants amb mínimes que en molts llocs no baixaran de 25 °C.  I encara  hi ha qui nega el canvi climàtic.

Ahir diumenge va refrescar un poc, però a partir d’avui torna a començar la calor. I s’ajunta a una situació de la mar, molt calenta que impossibilita que l’ambient refresque perquè la brisa marina ja arriba calenta al litoral.

 

AEMET (l’agència espanyola de meteorologia) ja avisa de la massa d’aire càlid procedent de l’Àfrica afectarà els països riberencs de la Mediterrània amb temperatures molt altes, sobre els valors habituals de la canícula, el període més càlid de l’any entre mitjan juliol i mitjan agost.  Ja es preveu que demà s’active l’alerta pel calor a gran part de la ribera del Mediterrani peninsular.

 

Ahir dilluns comença unes pujades de temperatura, amb valors per damunt dels 35 °C a bona part del territori valencià, però els 40 °C es donaran a àmplies zones del sud, centre i est peninsulars. La façana mediterrània pot arribar a patir temperatures compreses entre els 40-45 °C novament.

 

 

Temperatures entre demà dimarts i dijous

 

 

 

AEMET, com es pot apreciar en el mapa superior,  ja dóna avís roig a Aragó, part nord-est de Catalunya I l’illa de Mallorca, però l’avís taronja  s’amplia al País Valencià i la resta del territori català i les Illes Balears, situació que seguirà igual dimecres. Per a dormir caldrà usar l’aire condicionat i els ventiladores.

 

La previsió és que a partir de dijous les temperatures es suavitzen però només un poquet amb màximes entre 35-40 °C a les zones més calentes del País Valencià, amb nits tropicals al litoral.

 

I de cara el diumenge electoral i principi de la pròxima setmana torna a agreujar-se la massa càlida amb màximes per damunt dels 40 °C, en allò que potser la quarta onada de calor de l’estiu.

 

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.