L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 25 de juliol del 2023

PLE D'AGOST 2023: Nova il·luminació per a la platja amb la subvenció de 183.300 euros aconseguida per Josep Llàcer de l'IVACE

La renovació de la il·luminació de la platja, amb la instal·lació de 319 fanals va ser aprovada ahir pel ple de Tavernes per procediment d'urgència i per unanimitat. El regidor de Compromís, Josep Llàcer, explicava que el motiu de la urgència i d'aprovar l'inici d'expedient venia determinada perquè els pròxims mesos són inhàbils quan a celebració de plens, i l'Ajuntament l'ha de tindré conclós i poder iniciar les obres màxim el pròxim mes de novembre.

La renovació de la il·luminació de la platja serà possible gràcies a una ajuda de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial)  de 183.300 euros  gestionada pel mateix Josep Llàcer com a regidor de Foment a finals de la passada legislatura. 

El regidor explicava que és una subvenció molt avantatjosa perquè la meitat és a fons perdut i, a més, està bonificada en el seu tipus d'interés a la meitat amb la qual cosa l'execució de la renovació de la il·luminació de la platja serà en condicions molt bones per a Tavernes. 


 

De les explicacions en el ple del regidor de Compromís es dedueix que la subvenció té dues parts diferenciades: una primera per valor de la meitat (91.650 euros) que és a retornar, tipus prèstec, però amb unes condicions millors que les que ofereix el mercat actual, mentre que l'altra meitat és a fons perdut i a càrrec de l'IVACE. Hem d'indicar igualment que la meitat dels interessos de la part a retornar seran abonats per l'IVACE. 
 
El projecte enviat a l'IVACE per aconseguir la subvenció contempla la instal·lació de 319 lluminàries, tipus led amb regulació de potència que permetran millorar l’eficiència energètica, amb un estalvi econòmic del 65% per al municipi. 
 
La memòria tècnica del projecte especifica que abans del pròxim 23 de novembre, l'Ajuntament ha d'acreditar la formalització del contracte d'execució de la renovació dels fanals amb l'aportació dels documents indicats en les bases de l'ajuda atorgada per l'IVACE.