L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 25 de juliol del 2023

Tres persones s'han ofegat aquesta vesprada en la platja de Marenys2A, entrada de Motoret.


 

Tres persones (dos homes i una dona)  han perdut la vida aquesta vesprada ofegats en la platja de la zona Marenys 2A de Tavernes, en concret en la platja de l'entrada de Motoret, Les víctimes son dos homes de 60 anys i una dona de 62, dos veïns de Rafelguaraf i d'Alzira, mentre una quarta persona, una dona, d'Algemesí hauria pogut eixir de l'aigua, sempre segons les versions que hem pogut escoltar.

Les tres víctimes haurien anat a la platja a passar la vesprada, en una zona de platja que com coneixem no és zona urbana i no disposa de servei de socorrisme ni cap tipus de senyalització de perill. Segons tots els testimonis, la mar es trobava en molt males condicions per al bany, amb moltes i elevades ones i forta corrent, i en els punts d'avís estava enlairada la bandera roja.

Sobre les 6'20 de la vesprada es quan s'ha donat l'avís de la situació de perill d'aquestes persones, i s'ha establit el corresponen equip de salvament que ha estat format pels bombers i un sergent del parc de Gandia, l'equip de salvament de la platja de  Tavernes i Policia Local de la Valldigna. 

Els bombers han informat que uns banyistes havien rescatat els dos homes i els membres de Creu Roja ha tret una dona, tots tres inconscients.  Els bombers del consorci, la Policia Local de Tavernes  i la Creu Roja han iniciat les tasques RCP (reanimació cardiopulmonar) fins a l’arribada dels mitjans sanitaris, que se n'han fet càrrec, però sense poder recuperar els ofegats, amb la qual cosa nomes han  pogut que certificar la defunció.

A últimes hores de la vesprada s'ha personat en el lloc el jutge per procedir al alçament dels cadavers. De tota la investigació se n'ha fet càrrec la Guàrdia Civil.

En el lloc del succeït, s'ha personat l'alcaldessa Lara Romero, el regidor de Serveis Públic, Enric Cuñat i el regidor de Turisme, Emilio Fonseca, que han lamentat aquesta tragèdia, la més greu en casos d'ofegament de les platges de la comarca. L'Ajuntament ha donat el condol a les famílies i ha decretat tres dies de dol.

Malauradament, com comentaven molts dels veïns de la zona que han presenciat el fet, el dia Sant Jaume ha estat de nou de mal record a Tavernes.  A la nostra ciutat, de sempre, s'ha dit que el dia de Sant Jaume s'han d'extremar molt les precaucions perquè es un dia on sol haver ofegats.