L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 27 de juliol del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Callarem i deixarem de publicar quan nosaltres així ho decidim

 

Sabem que no va agradar que publicàrem les propostes de sous d’alcaldia, regidors i personal de confiança de l’actual legislatura. Ens ha arribat el malestar de mil formes i maneres. I de vegades no gens amistoses. Matar al missatger.

Calia eixa reacció? Tot allò que vam publicar – i això que publiquem avui sobre els sous-  és públic, està en l’expedient públic dels plens municipals. Durant 15 anys les explicacions de retribucions, dietes per assistència a comissions, plens, juntes de govern o altres òrgans municipals les hem basades en l’expedient públic dels plens, als quals hi pot accedir qualsevol ciutadà/na.

 

Té el poble dret a conèixer el sou que paga als polítics?. Transparència. Nosaltres no fem altra cosa que informar, de l’expedient i del ple. I tot això és públic. I damunt transmès per youtube. També són ben públiques les xifres que avui publiquem del ple del dilluns, dia 24.

 

Se’ns ha acusat de facilitar “munició” a la dreta i potenciar comentaris en un popular grup que viu a facebook amb eixa informació. Bovades. La proposta de retribucions i de sous és  competència de l’alcaldia, i responsabilitat seua el que se n'esdevinga de les seues propostes.

 

Ens arriben frases despectives del tipus “eixos cotorros encara no callen?” o “perquè no deixen de publicar?”. Són les frases suaus, les grosses ens les callem. Quina diferència, quan fa un temps les nostres informacions servien de publicitat i caixa de ressonància a veus que ara ens critiquen. Quin temps quan érem bons, meravellosos... Conveniència.  

 

En 15 anys no ens ha fet callar ningú. Ni les critiques d’altres blogs, facebook o partit. Tampoc ens faran callar ara amenaces subtils,  ni les crítiques, vinguen d’on vinguen i de qui vinguen.

 

Som a un temps en que, després de 12 anys, han deixat d’arribar-nos les notes de premsa de l’Ajuntament.  Potser per al nou govern no som dignes de publicar informació oficial municipal. A perdre la ciutadania. Article 20 de la Constitució.

 

Però per això ni callarem, ni deixarem de publicar: Decidirem el nostre silenci quan considerem que la nostra tasca no interessa a la ciutadania vallera,  no quan ens ho vulguen imposar. 

 

I si mirem la realitat i els números,  sembla ser que sí, el nostre treball sí que interessa a un sector del poble: més de 61.000 lectures de notícies el passat més de juny i, en el que portem de juliol, més de 47.000.  Un total de vora 6'2 milions de lectures en tota  la vida del blog.