L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 1 de juliol del 2023

Costes acaba la reposició d'arena a les platges valleres però els problemes no acaben.

 

Demarcació de Costes ha acabat el treball de reposició d'arena en les dues platges de Tavernes, tot i que sembla ser amb un resultat diferent perquè avui mateix a la Goleta ja es podia apreciar una disminució de la franja d'arena dipositada, cosa que per ara no és evident en la genèrica Platja de Tavernes. 

 


A la platja de la Goleta, com sol ocórrer de fa una anys, ha començat a aparéixer l'escaló com a conseqüència de l'arrossegament de l'arena dipositada per les ones de la mar, tot i que per ara l'alçada no és excessivament alarmant. Calculem una alçada sobre el 40 centímetres majorment, però no podem descartar com ha passat anys anterior que el desnivell augmente, fins i tot que se'n creen en altres punts,  i ocasionen problemes als usuaris.

 

 

I enmig i entre l'arena de l'escaló, resulta evident a la vista és la doble qualitat de l'arena arena dipositada. Tal com es va publicar en distints mitjans i van denunciar algunes organitzacions, Costes va construir una primera plataforma d'arena i va triar material procedent de cantera, sobre el qual es dipositava ja arena de mar. I eixa capa primera inferior és perfectament visible en molts trams de la Goleta.

 

 

 

Tot i que l'objectiu era aconseguir la millor consolidació de l'arena dipositada, en erosionar la mar aqueixa primera capa d'arena de cantera el que ha fet és omplir la Goleta de menudes pedres, inexistents abans en la Goleta on tot era arena fina, i que es localitzen en el punt on baten les ones, com es veu en les fotografies.

Aquestes pedretes no es veuen encara damunt de la Platja de Tavernes, potser perquè ací no hi ha hagut per ara una major erosió marina, i la platja presenta l'aspecte que es pot observar en la fotografia següent.

 


Siga com siga, molt ens temem que ens trobem davant un altre parxe, que no va a solucionar cap dels problemes de les nostres platges. Per tant només cal desitjar que no es forme cap DANA o altre tipus de temporal i que l'arena aguante tot l'estiu, i després que tots els terminis temporals previstos pel Ministeri de Transició Ecològica per al projecte de "Regeneració de la platja del Brosquil sud i La Goleta, en els termes  de Cullera i Tavernes de la Valldigna (València)" s'acomplesquen.