L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 15 de febrer del 2023

"Una completa decepció: no a instal·lar esculls i si a modificar la línia marítimo terrestre" ha dit Josep Llacer en acabar la reunió amb el Ministeri de Transició Ecològica

Reunió al Ministeri


"Una completa decepció. Personalment estic ben decebut per la resposta que ens ha donat el Ministeri de Transició Ecològica"
ha estat la valoració que ens ha efectuat el regidor d'Obres i Urbanisme de Compromís, Josep Llàcer, i candidat a l'alcaldia en eixir de la reunió programada amb el secretari d'estat del Ministeri, Hugo Moran. 

La reunió que ha tingut lloc avui a Madrid en la seu del Ministeri es porta gestant des de fa ja alguns mesos i ha estat possible gràcies a la perseverança i interés  que ha posat Josep Llàcer en les gestions i en moure els fils polítics necessaris per fer-la possible. La reunió en el ministeri ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tavernes, Sergi González, i Josep Llàcer de Compromía, Lara Romero del PSOE i el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la directora general de la Costa i el Mar, Ana Maria Oñoro.

Josep Llàcer entrevistat a Madrid per A Punt

La decepció de Josep Llàcer s'acompanya també, com indicava, d'un fet perjudicial per a Tavernes: la confirmació que l'estudi de la revisió de la partió del Domini Públic Marítim seguirà el seu tràmit i afectarà els habitatges de primera línia de la Goleta.  

"Ens oposarem, com ja hem fet, a que es modifique la línia de Domini públic marítim amb totes les ferramentes legals que tenim a l'abast i defensarem els interessos de les veïnes i veïns de Tavernes" ha assenyalat el regidor, que ha afegit que "la solució al problema de regressió i transgressió de les platges de Tavernes mai no pot ser fer una partió maritimo-terrestre" 

Plànols de localització dels esculls segons A punt

 
  L'Ajuntament de Tavernes ha convidat als catedràtics de la Universitat Politècnica Vicent Esteban Chapapría i José Serra, qui com experts en dinàmiques del litoral i de solucions a la regressió-transgressió de les costes, han explicat al Secretari d'Estat la idoneïtat del projecte pilot per a salvar les platges de Tavernes.

A les preguntes que li hem fet Josep Llacer ens responia que "no hem avançat gens en la solució dels esculls artificials. El govern de l'estat de Madrid i el Ministeri a qui correspon aquesta competència es tanquen en banda i no han ates la proposta de l'Ajuntament avalada pels catedràtics de costes de la UPV i planteja un projecte que en els millors dels casos no s'aplicarà fins d'ací 5 ó 6 anys mínims".

  

Posteriorment teníem coneixement de la nota oficial que ha publicat l'Ajuntament en la qual l'alcalde, Sergi González, afirmava que s'han defensat els interessos de la platja i del nostre veïnat, que s'havia insistit en que el govern de Madrid estudie el projecte pilot i com ha resposta havien tingut que " les pròximes setmanes eixirà a exposició pública el projecte de la regeneració de la Goleta, que està condicionat a l’avaluació ambiental del banc d’on s’extraurà l’arena". 

A eixe respecte, l'alcalde indica que eixa execució s’allargarà massa en el temps i "per això els hem tornat a dir que necessitem solucions urgents a curt termini per a retindre l’arena de les reposicions”.