L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 4 de febrer del 2023

Sobre els 250 veïns i veïnes de Tavernes participen en la repoblació del "Dia de l'arbre"


Sobre els 250 veïns i veïnes de Tavernes, entre ells molts en edat escolar i acompanyats pels seus familiars, han participat en la celebració del "Dia de l'arbre" organitzada per l'Ajuntament en la zona de Sant Llorenç.
 
Molt ambient previ a l'eixida que, tal com estava anunciada, ha estat a les 9'30 des de la plaça del Poliesportiu, tot i que molt abans ja hi havia participants que s'hi havien acostat per tal de fer efectiva la seua inscripció. Molt bona organització de l'activitat i passejada pel poble i la zona pròxima del Racó Joana fins arribar a Sant Llorenç.
 
 
 
 
 
Ja en el lloc previst per efectuar la repoblació, els serveis de l'Ajuntament han procedit a repartir uns 300 plançons  de pins i carrasques, i donar alguna explicació de com actuar per fer la plantació de l'arbret: el forat, el cercolet protector de pedres i el rec final.  
 


 
Els assistents han gaudit del dia excel·lent que ha oferit el bon oratge i a mes, de les vistes sobre una part del nostre terme que dóna a la mar. No oblidem que entre els objectius de l'activitat està també potenciar el valor ecològic i mediambiental de les nostres muntanyes així com remarcar la importància de la reforestació, per tal d'incrementar la vegetació com a mitjà d'enriquir la biodiversitat del nostre entorn.



 
L'activitat ha estat aprofitada per instal·lar capses-nius per afavorir la nidificació d'ocells i ratpenats en alguns dels arbres de Sant Llorenç, amb un component didàctic per als xiquets i xiquetes que eren presents que aprenien una manera més de protegir la fauna de la nostra Valldigna. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Centre Excursionista de Tavernes.
 



S'ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat i les entitats locals Centre Excursionista, Grup de Muntanya Valldigna, Protecció Civil, Policia Local, els operaris de la Brigada Municipal i Forestal, la Creu Roja, el Grup Juniors de Tavernes, Agrupament Escolta Valldigna, Agrupament Escolta Ombria, Juniors Tavernes i Centre Ocupacional Valldigna. També han participat les empreses "Murciano" i "Atmosfera Cèsar Sport".