L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 de febrer del 2023

Avui dissabte a les 20 hores "Carlos Piñana Duo" inaugura el VI Festival Internacional de Música Tavernes en Cambra



La sisena edició del Festival Internacional de Música Tavernes en Cambra donarà inici este dissabte 18 de febrer a les 20 hores amb el concert de guitarra i percussió de "Carlos Piñana Duo" en la Casa de la Cultura 

El duet està format per Carlos Piñana Conesa, guitarra flamenca, i Miguel Ángel Orengo Vicente, percussió, una  unió que en els últims anys els ha portat a recórrer el món amb la seua música i acompanyat a molts artistes de renom. Són professors respectivament del Conservatori de Música de Múrcia i Cartagena, compaginen la docència amb la seua activitat concertística. 

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, de Compromís, ha destacat “que gràcies al bon treball dels últims anys, Tavernes en Cambra s’ha consolidat com un festival de renom amb músics de nivell internacional, als quals enguany acompanyaran virtuosos vallers com David Pons i Marc Felis, que ens faran gaudir de la millor música”.

 

Carlos Piñana pertany a una de las famílies més importants i de llarga tradició en el món del flamenc, net del famós patriarca dels cant miner Antonio Piñana i fill del guitarrista Antonio Piñana. Ha viscut i assimilat el flamenc des de la seua infància. El seu propi pare va ser el seu primer mestre, contribuint des dels seus començaments al desenvolupament de la seua faceta com a guitarrista. A l'edat de 10 anys comença els seus estudis de guitarra clàssica en el Conservatori Professional de Música de Cartagena, endinsant-se paral·lelament en els secrets de la guitarra flamenca, on prompte comença a destacar.  


 

 Prova de l'anterior són els nombrosos premis obtinguts en la seua trajectòria professional com ara el Bordón Minero en el Festival Internacional del Cante de las Minas en 1996, el Premi Nacional de Guitarra de Concert Ramón Montoya en el Festival d’Art Flamenc de Còrdova de 1998 i també el Primer Premi Sabicas en el Festival Nacional de Jóvens Flamencs de Calasparra i el Premio Importante 98 concedit pel diari La Opinión de Murcia. En 2001 li atorguen el Premi Alumbre 2001 de la Fundació Emma Egea, en reconeixement a la seua vocació i treball, i en 2017 aconsegueix el premi al millor àlbum de flamenc Rubato en els Premis de la Música de la Regió de Múrcia. La seua activitat de concerts com a solista l'ha dut a tocar en els principals escenaris del panorama cultural internacional. En 2018 obté la plaça de Catedràtic de Guitarra Flamenca en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, on imparteix classes.

Miguel Ángel Orengo comença amb 5 anys en la banda de Guadalupe. Als deu ingressa en el Conservatori Superior de Música de Múrcia on acabarà obtenint les més altes qualificacions i el Premi Especial Fi de Carrera. Professor del Conservatori Superior de Música de Múrcia i percussionista d'èxit ha col·laborat en una llista interminable d'artistes de renom d'aquest país i de part de l'estranger. Ha estat premiat en el Primer Concurso Nacional de Baterías Eurodrummer 2001 i premi al millor acompanyament instrumental en el concurs nacional de cantautors Ciutat d’Elx 2003.

 



·     Completen el cartell amb actuacions futures els intèrprets David Pons, Selena Cancino i Marc Felis (25 de febrer), Spanish Brass (26 de març) i el violinista búlgar Vasko Vassilev (29 d’abril)