L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 12 de febrer del 2023

Tavernes acull dues proves canines puntuables per al Campionat d'Espanya d'Agility: Avui diumenge és la segona jornada


 
El Camp del Vergeret va acollir ahir la primera jornada de les dues proves puntuables per al Campionat d’Espanya d’Agility 2024, organitzades per la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE) i el Club Agility La Jungla de Xàbia, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Animal del consistori valler que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís.
 
 

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha valorat positivament el fet que Tavernes aculla aquest cap de setmana els millors gossos i guies de les competicions d’agility, dels quals ha destacat "la bonica relació de respecte i obediència que existeix entre els dos, els gossos i els guies”.
 
 
 
 

Un total de 130 participants es donaran cita entre els dos dies, ahir i avui diumenge a partir de les 8'30 del matí, per a competir en diferents categories i mànegues d'agility i jumping. Entre els participants cal nomenar els vallers Sara Grau amb Heidi (3r d'Espanya Júnior l'any passat) i Arcadio Andrés amb Tizona i Colada.
 

L’agility és una modalitat canina competitiva on una persona guia dirigeix al seu gos a través d’una sèrie d’obstacles, els quals ha de superar de forma neta i amb el menor temps possible. 

Al llarg d'aquests dos dies es desenvolupen les dues proves puntuables dividides en 5 categories segons la grandària del gos: XS (fins a 28 cm.), S (fins a 35 cm.), M (fins a 43 cm.), I (fins a 48 cm.) i L (més de 48 cm.); i tres graus, segons la dificultat del recorregut (Grau 1 per als gossos més inexperts, i fins a Grau 3, pels més experts). A més, existeix la modalitat preagility, que serveix com a iniciació als gossets més menuts. 
 
 

En cada grau es faran dos recorreguts, també anomenats mànega: un jumping (on únicament hi ha tanques i túnels) i un agility (on hi ha zones de contacte: passarel·la, balancí i palissada).
 
 
 
L'Associació Animalista de Tavernes està present en la competició amb un stand solidari per ajudar els animals que acull en els refugis, molts del quals estan buscant una família d'acollida. Els assistents podran col·laborar amb els objectius de l'associació adquirint les samarretes i calendaris, o bé amb algun donatiu.