L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 27 de febrer del 2023

"Solidaritat amb el Tercer Món" ha celebrat el 25 aniversari amb una explicació del treball efectuat i projectes de futur


L’ONG “Solidaritat amb el Tercer Món” ha celebrat la seua assemblea anual, i que ha servit també per a commemorar els 25 anys de l'entitat i efectuar un resum de la gran quantitat d'iniciatives solidàries que ha  el nom de l’ONG i de Tavernes a països d’Amèrica i Africa.

L'assemblea va comptar amb la presència i recolzament de l'alcalde. Sergi Gonzàlez i de regidors de Compromís, del govern municipal, així com de regidors del PP. 


L'entitat qualifica aquests 25 anys com "una gran aventura solidaria, per ajuda persones excloses amb un treball que ha solucionat la dramàtica situació de dolor, marginació, injustícia... en molts casos per convertir-la en solidaritat, fraternitat, caritat".

L'entitat va explicar igualment el balanç de comptes, amb tot el moviment d'ingressos i despeses de l'exercici del 2022. 

 


Resum del 2022 i projectes del 2023

L'assemblea va efectuar un balanç de les activitats recents, o siga del 2022, i va explicar els projectes immediats en aquest 2023.  

Durant el 2022, com a més remarcables, citem la col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials dins la campanya d'ajuda a Ucraïna junt a altres entitats locals, o la preparació d'un projecte  per a Libèria en coordinació amb Juan Ciudad, del centre de San Joan de Deu a Madrid;  la participació en la 4a Trobada Solidària de la regidoria de Serveis Social o les reunions amb l’associació “Humanitat Nova” de València junt a la regidoria d'Igualtat i Serveis Socials per a revisar el "Simposi sobre Dependència" 




 Igualment es van exposar els projectes d'aquest 2023, on cal esmentar  els “Tallers de producció i emprenedoria empresarial per a dones en ris d’exclusió” al barri New Kru Town de Liberia, amb l'objectiu de capacitar 38 dones en tècniques de treball artesanal i emprenedoria per tal de poder crear la seua pròpia microempresa. Aquest treball ja es va iniciar l’octubre del 2022 gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Tavernes.

 

Un altre projecte ajudarà a Zimbabwe per a l’equipament de l'escola secundaria “Missió del Sagrat Cor”, situada a una zona completament rural i on ara molts dels alumnes han de caminar 7 km per poder estudiar, eixir prompte i tornar quasi de nit a casa. Davant això, ja s’han construït dues classes amb l’ajuda de l’ONG vallera que eviten el desplaçament i ara l'ajuda serà en l'equipament de taules i cadires. 

 

Igualment es va assenyalar que  continuarà la col·laboració amb l’alberg Joan de Deu i la participació en el simposi “Dependència un repte creixent”.

 

"Solidaritat amb el Tercer Món" va reconéixer les entitats i associacions de Tavernes que han prestat ajuda i col·laboració per dur endavant projectes amb el lliurament d'un diploma.

 

 

 

 Molts exemple de solidaritat durant 25 anys

Així es va efectuar un resum de totes les iniciatives, moltes al costat de de missioners i persones voluntaris que han desenvolupat la seua tasca desinteressada a països com Libèria, Sierra Leona, Zimbabwe, Guinea, Moçambic... i al Brasil, recolzant la tasca que en aquella nació duia a cap la nostra conciutadana Isabel Grau.

 

 Així es va fer esment de les millores, ampliacions i contrucció d’aules en el Centre per a Joves “Don Óscar Romero”, Escola Infantil “Esperanza”, Centre d’Acollida “Vila Joaniza”, Centre per adolescents “Centre Educatiu Sant Joan” a Sao Paulo (Brasil); els projectes a Monrovia (Libèria) entre els quals hi ha la millora i dotació de material per a millorar l’Hospital de Germans de Sant Joan de Deu o l'Hospital de “Saint John of God Hospital” de Mabesseneh-Lunsar (Serra Lleona), junt a la participació en programes socials, com l’ajuda a les Germanes de la Immaculada Concepció (Libèria) per l’atenció a persones marginades, especialment xiques joves, o la formació de 120 dones en tècniques de manufactura per accés a emprenedories al barri New Kru Town (Liberia) (que continuarà en el 2023) o atenció sanitària a centres de gent major i barris desfavorits a Maputo i Chissano de Moçambic o la compra d’ordinadors per a l’escola de S. Francisco Javier a Dete (Zimbabwe).

I tota aquesta tasca ha estat complementada amb l’enviament  de roba i calçat, material escolar, joguines, material per a escoles-taller a països com Liberia, Serra Lleona, Argentina, Equador, a més d’ajuda a les nacions que han patit catàstrofes naturals o, en el cas més recent, conflictes bèl·lics com Ucraïna.