L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 15 de febrer del 2023

Gestions a Madrid al més alt nivell del Ministeri de Transició Ecològica per tractar els esculls submergits a les nostres platges


Viatge a Madrid que ens ha pillat per sorpresa: segons publica el faceboox personal del regidor i candidat a l'alcaldia de Tavernes per Compromís, ell mateix i l'alcalde, Sergi González,  han viatjat aquest matí a Madrid acompanyats pels catedràtics de la Universitat de València  Vicent Esteban Chapapría i Josep Serra, autors de l'estudi sobre la situació del litoral a Tavernes i el projecte d'esculls artificials dins de la mar per retindre l'arena de les nostres platges per tal de reunir-se amb el secretari d'Estat de Transició Ecològica Hugo Moran.

Les gestions que fa temps es realitzaven davant del Ministeri per Compromís Tavernes, segons el que publica Josep Llàcer al facebook, haurien tingut èxit i es plasmaran en aquesta reunió. També, el senador Carles Mulet ha informat a Compromís de Tavernes que  aquesta vesprada a partir de les 16 hores i en comissió està prevista una intervenció seua en el Senat on pensar introduir el tema de la platja de Tavernes i la instal·lació de possibles esculls serà el motiu de la seua intervenció.

La reunió amb el secretari d'estat del Ministeri de Transició Ecològica Hugo Moran servirà per explicar-li el projecte pilot d’esculls marins artificials a les platges de Tavernes, els quals disminuirien la força dels corrents marins i frenarien la forta pèrdua de l’arena. Un projecte pilot que, com ja hem publicat, estaria avalat per les Corts Valencianes i que pot servir no només per al litoral de Tavernes sinó al valencià i del Mediterrani en general.
 
Segons el Facebook de Josep Llàcer i el senador de Compromís