L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 25 de febrer del 2023

ORATGE: S'anuncia una nova entrada d'aire fred el dilluns i els dies amb temperatures més baixes de tot l'hivern


S’anuncia una nova entrada d’aire fred d’origen continental (el flux del nord-est) que ens afectarà majorment dilluns i dimarts (27 i 28 de febrer) i que se sumarà al fred que ja hi ha hagut en aquesta setmana en la Península Ibèrica.  El canvi ja l’estem notant però les previsions són més dures, i diuen que en alguns punts de l’est peninsular (Catalunya i Balears sobre tot) poden vore neu al nivell de la mar.

Aquest cap de setmana tindrem núvols i ambient fred al nostre territori, però dilluns entra aquesta massa d’aire molt freda que afectarà tota la península i provocarà la baixada dels termòmetres, més encara.

 

Un fred que portarà gelades a l’interior del País Valencià i que pot fer que la neu aparega en les zones altes del nostre territori. Com a conhort dir que, tot i que tindrem fred, no el patirem tant com en altres comunitats on es preveuen baixades de fins a 10 graus. 

 

 

Entrada de massa d'aire polar fins el pròxim dia 1 de març

 

 

Siga com siga el final de mes de febrer pot ser els dies amb més fred de l’hivern, i sembla que continuarà igual els primers dies de març. Ací a la costa valenciana el dilluns s’esperen caigudes de fins a 7 graus respecte a les temperatures màximes d’avui o demà diumenge i amb mínimes que poden arribar als 0º graus, però en zones com Requena o Morella s’esperen mínimes entre 4 i 6 graus sota zero dilluns.

 

Quan a pluges, no hi ha res clar avui mateix, i caldrà vore l’evolució de l’atmosfera i estar pendents de possibles entrades de masses carregades d’humitat, però són més probables a Balears i Catalunya i com hem dit neu a nivell de la mar.

 

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.