L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 7 de febrer del 2023

INFORME: 25 anys de solidaritat amb el Tercer Món des de Tavernes

 

L’ONG “Solidaritat amb el Tercer Món” celebrarà el dissabte, dia 18, l’assemblea anual on es farà el balanç del 2022 i servirà per retre comptes i informar de les tasques darreres dutes a cap per l'organització. Una ocasió també, amb motiu de la celebració dels 25 anys d'existència, per efectuar un resum de tanta i tanta activitat solidària durant aquest anys al temps que per a parlar dels reptes futurs i les noves propostes d’actuació.

L' ONG local "Solidaritat amb el Tercer Mon Tavernes" ha dut a cap un apassionat viatge de solidaritat durant 25 anys, un viatge que tot i la distància ha dut a l’ONG a països d’Amèrica i Africa amb un objectiu clar de dur a cap una gran aventura humanitària.

Una aventura de 25 anys on s’ha beneficiat gent que era desconeguda en molts casos, però que des de Tavernes se sabia que calia ajudar com a persones excloses a les quals per solucionar la seua dramàtica situació de dolor, marginació, injustícia... i convertir-la en solidaritat, fraternitat, caritat...

Durant aquests anys, “Solidaritat amb el Tercer Món Tavernes” ha estat al costat de missioners i persones voluntaris que han desenvolupat la seua tasca desinteressada a països com Libèria, Sierra Leona, Zimbabwe, Guinea, Moçambic... i al Brasil, recolzant la tasca que en aquella nació duia a cap la nostra conciutadana Isabel Grau.

En tots aquests països l’ONG valler ha compartit, en aquests 25 anys, moltes propostes d’ajuda, ha participat en iniciatives per obtindre recursos per tirar endavant aquests projectes i ha assumit moltes vegades tot l’import, gràcies també a tants socis i col·laboradors de la nostra ciutat, entre els quals cal esmentar el mateix Ajuntament.

 

Imatge d'arxiu assemblea 2015

Una gran tasca en projectes solidaris

Fer esment ací de tants i tants projectes on ha participat o tants altres en els quals la iniciativa ha estat pròpia, ens duria a escriure pàgines i pàgines, per tant i a mode de resum en citem alguns:

-    -   Sao Paulo (Brasil)

Millores, ampliacions i contrucció d’aules en el Centre per a Joves “Don Óscar Romero”, Escola Infantil “Esperanza”, Centre d’Acollida “Vila Joaniza”, Centre per adolescents “Centre Educatiu Sant Joan”...

 -   -   Monrovia (Libèria)

Projectes  de millora i dotació de material per a millorar l’Hospital de Germans de Sant Joan de Deu (microscopi, medicaments contra tuberculosi i sida, compra d’ecògraf i de dos electrocardiògraf, material de cirurgia i anèstesia, entre altres.

- Hospital de “Saint John of God Hospital” de Mabesseneh-Lunsar (Serra Lleona)  

Ajudes per al tractament de l’èbola, ajudes sanitàries i alimentàries per potenciar els tractaments mèdics, ajudes per activitats de medicina comunitària, programa de disminució de la mortalitat materno-infanitl...

 No podem oblidar la participació en programes socials, com l’ajuda a les Germanes de la Immaculada Concepció (Libèria) per l’atenció a persones marginades, especialment xiques joves, o la formació de 120 dones en tècniques de manufactura per accés a emprenedories al barri New Kru Town (Liberia) o atenció sanitària a centres de gent major i barris desfavorits a Maputo i Chissano de Moçambic o la compra d’ordinadors per a l’escola de S. Francisco Javier a Dete (Zimbabwe).

Una tasca complementada amb l’enviament  de roba i calçat, material escolar, joguines, material per a escoles-taller a països com Liberia, Serra Lleona, Argentina, Equador, a més d’ajuda a les nacions que han patit catàstrofes naturals o, en el cas més recent, conflictes bèl·lics com Ucraïna.


L'enhorabona per aquests 25 anys i agraïment per tant d'esforç desinteressat.