L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 7 de febrer del 2023

L'Escola de Música "Pepe Rafaela" de Benifairó prògrama el cicle "Cinèstia" amb música, literatura i cinema

 

L’Escola de Música “Pepe Rafaela” de Benifairó inicia el pròxim dia 16 “Cinestèsia”, un cicle formatiu que inclou música, literatura i cinema, impartit per l’escriptor i cineasta Antonio Dyaz

L’Escola de Música “Pepe Rafaela”  impulsa aquesta sinergia en col·laboració amb CineVall, l’escola de cine de la Valldigna. La programació prevista és en aquest febrer iniciar el “Cicle Cinèstia”, a abril editar a Amazon un llibre  amb els relats inspirats en les peces musicals i el mes de maig filmar un curtmetratge a partir del millor relat del llibre.

La idea bàsica del projecte és a partir de l’anàlisi musical de determinades peces simfòniques, desenvolupar un taller literari per a construir relats inspirats en eixes obres. Després se seleccionarà un d’aqueixos relats per a transformar-lo en un guió i filmar un curtmetratge buscant la sinestèsia, l’encreuament de sentits. Per tant, darrere de cada pel·lícula bategarà un text i la música participa de tot el procés.

El cicle tindrá una duració aproximada de 36 hores repartides en 5 mesos, des de mitjan febrer a mitjan juny amb unes jornades finals (Harkonnen Festival) en el monestir de Santa Maria de Valldigna que inclouran concerts, lectures dramatitzades, projeccions i una taula redona amb la participació dels alumnes, del públic i d’experts convidats.

Es pretén que tota la comarca de la Safor-Valldigna, amb Gandia i Tavernes com a principals municipis i junt a altres localitats limítrofes (Cullera, Alzira, etc.) puguen aportar alumnes per a aquesta singular iniciativa.

La URL del formulari d’inscripció està disponible en linktr.ee/empeperafaela

Els dubtes són atesos al correu electrònic empeperafaela@gmail.com

No es requereixen coneixements previs, les places són limitades i el procés d'inscripció és continu,  qualsevol persona pot sumar-se al cicle en el moment que desitge.

 

Antonio Dyaz

El professor

Antonio Dyaz (Madrid, 1968) ha dirigit cinc llargmetratges i produït una altra vintena, a més de publicar una quinzena de llibres, entre novel·les i assajos. També ha composat la música original dels seus films i editat diversos discos de la seua banda de música electrònica El sueño de Hyparco, habitual en festivals especialitzats. Ha impartit cursos i tallers de cinema en llocs com la EICTV (Cuba), la Universitat de Santo Domingo (República Dominicana), la Universitat d'Edimburg o diversos centres a Espanya, com el Instituto de Cine Madrid, on és professor convidat. A l'octubre de 2022 es va estrenar com a director teatral amb l'obra-concert “Balada de la cárcel de Lucca”, sobre la figura del jazzman Chet Baker. És membre de la Academia de Cine i resideix a Benifairó de la Valldigna des de 2018, des d'on dirigeix el seu projecte editorial Harkonnen Books.  

Agraïm a l'Escola de Música de Benifairó la informació remesa