L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 910
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 24.855

dilluns, 13 de febrer del 2023

L'Ajuntament licita la redacció del projecte de millora i ampliació del CEIP Sant Miquel, amb unes obres valorades en més de 4'5 milions d'euros.

 
 
 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria d’Obres, que dirigeix el regidor de Compromís Josep Llàcer ha licitat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic (PCSP). la redacció del “Projecte de reforma i ampliació del CEIP Sant Miquel” dins del programa Edificant de la Conselleria d’Educació.

El document firmat pel regidor Josep Llácer informa que la redacció del projecte és licita amb un cost de 143.923, 06 euros, IVA inclòs, i s’ha de realitzar en un termini de 6 meses. Els estudis d’arquitectura interessats poden presentar les propostes fins el dia 28 del present mes en el registre municipal i tots els condicionants els poden consultar en la PCSP.
 
 


Segons s'indica en la PCSP, les obres futures que contempla el projecte suposen una inversió superior als 4’5 milions d’euros per a executar obres de millora en les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria en les visites efectuades.

El projecte de reforma del CEIP Sant Miquel, impulsat  des de la regidoria d’obres de l'Ajuntament dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, es basa en la memòria tècnica que en el seu dia va presentar l’Ajuntament a la Conselleria, i que l’òrgan autonòmic va aprovar. Aquesta memòria tècnica defineix i quantifica totes les obres a realitzar.
 

 
Alguns aspectes de l'obra de la reforma del centre, segons la PCSP
 
El document que hem pogut consultar en la PCSP  de la redacció del projecte permet conèixer alguns del detalls de les futures obres i alguns els expliquem tot seguit:

- Adequació de la parcel·la per a la futures construccions, instal·lacions, estudi de seguretat, esmenes de deficiències, ampliacions, possibilitat de col·locar porxos en els edificis, així com considerar la necessitat de disposar accés directe des del pati a alguna zona de banys dels edificis.

- Els despatxos de l’equip docent es dissenyaran oberts per a col·locar-hi almenys 3 persones, no individualitzats i considerarà la zona de reunions.

- Es disposarà d’espais específics per a l’orientadora, amb un espai per a mantindre reunions
personalitzades.

- S’estudiarà específicament l’aïllament acústic i, en general, l'acústica de l’aula de música. Es dissenyarà un espai polivalent, anomenat aula del futur, on es tindran en consideració les possibles afeccions per soroll quan es moga el mobiliari.

 - S’estudiarà la implantació de tàbics barandats corredissos (1 en planta baixa, 2 en primera planta, 1 en planta segona) per a dotar a determinades aules de modularitat.
 
 
 
 
- En el pati es mantindrà el disseny de la pista de jocs de la zona est i s’estudiarà l’habilitació d’una zona verda, incloent-hi taules de pícnic, arenera, etc.

- La ubicació d’un hort quedarà determinada en la zona de pati o en la zona de coberta d’un dels edificis.

- Es dissenyarà un amfiteatre a l’aire lliure aprofitant les escales en la zona enjardinada.

S’ubicarà una zona per a l’aparcament de bicicletes i patinets en l’interior del recinte.

 - El disseny de l’edifici central tindrà en consideració especial la il·luminació natural al corredor central, especialment en les zones inferiors.

 - La seguretat en finestres de la planta baixa serà un element important a l’hora d’establir el disseny de la protecció solar.

- Es dissenyaran alguns murs del pati amb la previsió estructural per a poder implementar un rocòdrom.

- La zona esportiva es dissenyarà per a usos múltiples. El disseny del tancament exterior inclourà la possibilitat de que passen a formar part de les instal·lacions dotacions esportives de la barriada fora de l’horari escolar.

- S’estudiarà la possibilitat d’aprofitar la zona de pati i la possible entrada a este es pati de vehicles d'emergència així com el punt d’ubicació de  l’eixida d’emergència principal
 
Segons la PCSP