L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 10 de febrer del 2023

El CIMM presenta un conjunt de vídeos samplers amb la musica i instruments musicals d'Alfons X el Savi


El Centre Internacional de la Música Medieval (CIMM), de residència en el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna presenta, com a culminació d'anys de documentació, estudi i treball de reconstrucció, una sèrie de vídeos samplers amb els instruments musicals d'Alfons X el Savi. Els instruments que es poden oir formen part de la major col·lecció privada d'Europa d'instruments medievals.

El treball suposa la posada en valor del llegat organològic sorgit del scriptorium i també indica la bona salut dels instruments medievals dels projectes que avala el Centre Internacional de la Música Medieval, cas del realitzat pel professor Jota Martínez amb l'Ensemble Alfonsí creat per a vehiculitzar tot aquest treball en una experiència que mostra el instrumentarium en la pràctica i tot el llegat musical alfonsí.

 



Els samplers estaran disponibles en el canal de YouTube del CIMMedieval, en aquesta llista de reproducció:

https://youtube.com/playlist?list=PLADBLJu-G6BsZ3Qspp_wfPJdSl231DNgf

i es poden escoltar a partir del dissabte 11 de febrer a les 20.00 hores.

Per a presentar el projecte, s'ha programat una trobada en línia el mateix dissabte 11 a les 19.30 a través també de YouTube amb aquest enllaç:

https://youtube.com/live/Z_4NFV-BWTM?feature=share