L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 3 de febrer del 2023

RECORDEM: Demà celebrem el Dia de l'Arbre amb una repoblació en el paratge de Sant Llorenç


 
Tavernes celebra demà el Dia de l'Arbre amb una repoblació de les nostres muntanyes organitzada per l'Ajuntament de Tavernes i a la qual poden assistir-hi qualsevol ciutadà i ciutadana interessats. Enguany la repoblació tindrà lloc en la zona de Sant Llorenç, de la Muntanya de les Creus.
 
L'eixida serà a les 9'30 des de la plaça del Poliesportiu, tot i que les inscripcions seran entre les 8'30 hores fins a les 9'30 hores del matí, amb una tornada prevista sobre les 13 hores.

L'objectiu és conscienciejar sobre la importància de la reforestació, de tindre les muntanyes ben poblades pel seu valor mediambiental, per l’enriquiment de la biodiversitat del nostre entorn, pel valor paisatgístic i pel paper en la protecció de les muntanyes contra l’erosió. La repoblació dotarà amb el pas del temps d'una vegetació arbòria, una barrera natural per a evitar l’erosió de les nostres muntanyes. 
 

Una imatge d'arxiu d'una repoblació del Dia de l'Arbre
 


L'activitat està oberta a totes les edats però cal tindre en compte que els menors de 8 anys han d’anar-hi acompanyats. Es compta amb la col·laboració de la Generalitat i les entitats locals Centre Excursionista, Grup de Muntanya Valldigna, Protecció Civil, Creu Roja, el Grup Juniors de Tavernes, Agrupament Escolta Valldigna, Agrupament Escolta Ombria i Juniors Tavernes. També participen les empreses "Murciano" i "Atmosfera Cèsar Sport".

L’Ajuntament proporcionarà com és habitual els plançons de les espècies vegetals a replantar i es recomana anar amb roba esportiva i la ferramenta per a plantar-los (picoleta i llegonet) i un poalet per  a regar-los.