L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 24 de febrer del 2023

Tavernes guarda 5 minuts de silenci per demanar la pau i la fi del conflicte a Ucraïna



La matinada del dia 24 de febrer del 2022, l'exèrcit rus va travessar la frontera d'Ucraïna i caminaven cap a  Kíiv, capital del país envaït, mentre el president de la Federació Russa, Vladimir Putin, parlava d'una  "operació especial", on tot indicava que el país liderat per Volodímir Zelenski podia caure en pocs dies. 

Ha passat un any i el pronòstic no s'ha complert. La guerra ha colpejat i destrossat gran part del territori ucraïnés amb un final que ningú no coneix. Potser per això, Tavernes a través dels seus representants ha guardat cinc minuts de silenci davant les portes de l'Ajuntament com a mostra de repulsa al conflicte i per demanar la pau, que cesse el conflicte armat que des de fa un any colpeja durament el poble ucraïnés. 

Els i les regidores del govern local presents en la concentració silenciosa han mostrat el seu suport i total col·laboració a la comunitat ucraïnesa de Tavernes per a tot allò que necessiten en aquests moments tan durs per al seu país. 

El balanç de la guerra són ciutats derruïdes, infraestructures desfetes i més de 240.000 morts, segons les estimacions més conservadors, uns 200.000 militars i 40.000 civils, sense deixar de costat els 8 vuit milions de persones que han fugit de la pitjor guerra sobre Europa des de la Segona Guerra Mundial.