L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 23 de febrer del 2023

Tavernes es manifesta dissabte davant de la Delegació del Govern de Madrid en defensa de les nostres platges


L'Ajuntament de Tavernes se suma i recolza la concentració convocada per les entitats i associacions que s'agrupen en el moviment cívis "Som Mediterrania" i continua reclamant allà on calga solucions a la transgressió de les nostres platges així com la paralització de la nova zona de domini marítimo-terrestre.

L'Ajuntament, talment com va fer a la manifestació de Madrid, posa a disposició dels veïns i veïnes de Tavernes un autobús gratuït per acudir el  pròxim dissabte, 25 de febrer, a la concentració en defensa del litoral valencià convocada davant de la Delegació del Govern a València a les 12 hores de migdia. 

Per a poder anar amb l'autobús és imprescindible fer la reserva de la plaça per Whatsapp al telèfon 617 800 744 

 

Mapes de la nova delimitació de Costes que suposarà una gran afecció a propietats de particulars i del municipi en primera linia de platja

 

 Sense esculls submarins però amb nova delimitació del domini marítimo-terrestre

L'Ajuntament de Tavernes continua gastant esforços per a defensar la costa vallera i demanar solucions reals, tot i que la predisposició del govern de Madrid no siga la positiva que totes les poblacions afectades voldrien. 

Una bona prova la va  tindre Tavernes el dimecres de la setmana passada, quan la demanda d'instal·lacions d'esculls submarins va ser negada pel Ministeri de Transició Ecològica, així com confirmar que la nova delimitació del domini marítimo-terrestre contemplada al nou Reglament de Costes (BOE del 2 d'agost del 2022) afectarà a propietats particulars i municipals, va endavant i no es paralitza.l qual afirma genera un enorme impacte negatiu sobre les propietats, privades i municipals, situades prop de la costa.

 

El govern de Compromís i veïns de la platja ja es varen concentrar en el 2016 per demanar solucions als problemes de les platges, ara molt agreujats amb el pas del temps

 

A partir de dissabte, les associacions veïnals de la costa del País Valencià convocaran concentracions mensuals davant les Delegacions i Subdelegacions del govern espanyol per a informar i alertar l'opinió pública de la tragèdia que viu el litoral valencià i de la necessitat que la Direcció General de la Costa i la Mar (Ministeri per a la Transició Ecològica) adopte mesures urgents per a protegir-lo i regenerar-lo.

Les concentracions estan organitzades pel Moviment Cívic Som Mediterrània i estan  programades per els últims dissabtes de cada mes, a Castelló de la Plana, València i Alacant. L’organització acusa al Ministeri per a la Transició Ecològica "de fer actuacions parcials, de partionar i expropiar terrenys i propietats privades i municipals, i li demana que dedique els esforços a regenerar les platges i a protegir-les adequadament i d'una forma sistemàtica i lògica, utilitzant solucions durables i sostenibles".