L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 4 de febrer del 2023

L'ORATGE: S'espera un canvi a partir de dilluns amb nous episodis de fred.

 

Tindrem canvi d’oratge i neu a partir del dilluns? Tot apunta a que sí, a un canvi a partir d’eixe dia, amb un temporal de pluja i neu que afectarà majorment el País Valencià i Catalunya. Dalt podeu vore en icones la previsió de Meteored per a Tavernes en una setmana.

Tot perquè l’anticicló que ara hi ha al damunt nostre, començarà a desplaçar-se i s’allargarà entre les Illes Britàniques i la península Escandinàvia i deixarà lliure una gran franja per on entrarà el corrent d’aire fred que ara domina en forma d’embossaments el centre d’Europa.

 


 

Un d’aquests embossament ens arribarà dilluns, i canalitzarà vent humit amb un ample recorregut per la mar a tota la façana de la Mediterrània i per tant, podem patir un episodi de pluja i neu. Els models meteorològics diuen que Castelló i Catalunya serien les zones més afectades. No oblidem que parlem de vent que bufarà del nord-est al sud-oest i que serà fred en capes baixes i mitjanes, cosa que pot dur la neu a moltes zones de la península. 

 


 

Les situacions d’inestabilitat són complicades de predir amb total exactitud, i més quan el flux de vent va d’est a oest (a l'inrevés del normal, allò que se’n diu vent retrògrad)  i, a més, tenim una DANA pel mig i solen tindre un comportament habitual més erràtic que les borrasques. 

Tampoc no es pot parlar encara de cota de neu perquè les prediccions no són clares en aquest aspecte i haurem d’esperar més a dilluns, però sembla ser que allà on ploga serà en forma de neu en cotes baixes primer i en cotes mitjanes tal com avance la setmana.