L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 de febrer del 2023

A qui volen enganyar? Si no van actuar quan podien i governaven.... Rècordem què va passar a partir del 2000




Comprometre's és molt fàcil, el complicat després és complir. Fins a l'any 2018, el PP amb el govern estatal, fins al 2015 en l'autonòmic i 16 anys en el govern municipal de Tavernes, no feren res per solucionar els problemes de la platja. Cal recordar-ho.

I comencem per recordar què va passar als Marenys, a la zona costera vallera entre la Plaça de la Safor i el terme de Xeraco? Els vallers afectats ho recordaran:  famílies amb propietats en primera línia de platja veieren reduïdes les terres.

L'any 2000 el govern d'Espanya presidit per José Maria Aznar, del PP, va fixar una nova línia marítimo-terrestre al nostre terme, aprovada en desembre del 2000. La nova delimitació hi marcava unes noves fites a les propietats particulars, fites més allunyades de la costa i els propietaris van vore com se n'entrava dins les propietats particulars i perdien terreny.
 

Dos mapes de la DPMT i zona d'afecció en Marenys
 

Això va provocar protestes i queixes, alguns propietaris s'organitzaren amb associacions per recórrer per via legal la nova partió aprovada pel govern d'Aznar, del PP. No va haver punt de tornada i, com a conseqüència, les propietats particulars perderen part de la superfície registrada en retrocedir les fites una quantitat de metres cap a l'interior de les terres.

En aquell temps el PP governava Tavernes amb majoria absoluta i no va fer res en favor dels veïns: cap gestió ni cap queixa davant del govern d'Espanya del seu partit. Finalment, la nova delimitació era aprovada i l'Ajuntament de Tavernes, governat pel PP amb majoria absoluta, la incloïa en el PGOU. Era l'octubre del 2004.
 

Plànol municipal de la DPMT en Marenys
 Aquest document gràfic es pot descarregar clicant aquest enllaç


La història, mes o menys, es repeteix

Ara tenim una situació semblant, però en la zona urbanitzada. Es repetirà la història?. Compromís Tavernes ja s'ha manifestat en contra i s'ha queixat i ha reclamat a Madrid, tot i que la resposta del govern actual, del PSOE, ha estat que la nova partió va endavant.

El PP de Tavernes també ja s'ha manifestat en contra. Mireu la imatge dalt de tot. Ara no governen a Madrid, però ¿què passarà si, en les pròximes eleccions, hi ha un canvi en el govern de l'estat? Mantindrà la seua postura i s'enfrontarà al govern de l'estat del seu propi partit? Continuarà aleshores demanant la anul·lació de la proposta de línia marítimo-terrestre o callarà com va fer en la Goleta fins el 2018? 

No tenen gens de credibilitat en aquests temes de platges després del que han callat en la Goleta. Hem vist abocaments d'arena, com el perill cada dia era més evident i es traslladava a la Platja de Tavernes. Fins al 2018 va governar Espanya M.Rajoy i el PP de Tavernes va callar, tot i que cada any la situació era pitjor. Cap exigència de solució, cap iniciativa de defensa de les platges. 
 

 

Dos mapes de la delimitació de la DPMT a la Goleta
 

Ara diu el PP que ells pararan i revertiran "esta Ley de Sánchez que mata nuestra costas". Si no anem errats no és de Sànchez: la Llei de Costes és del 1988, amb una modificació del 2013, i M.Rajoy no la va revertir, i podia fer-ho, perquè va governar molts anys amb majoria absoluta a Madrid.

Vist el que va passar al sector Marenys i després a la Goleta fins el 2018 ¿podem creure, com que donaran solucions? Però si en altres ocasions no actuaren!!! La resposta, vosaltres mateixos. Nosaltres no ens ho creguem. Els partits estatals no ens mereixen cap credibilitat, nugats com estan de mans i peus als interessos dels seus partits a Madrid.