L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 7 de febrer del 2023

Noves normes per a l'ús de les mascaretes: diguem adéu en el transport públic i ortopèdies, òptiques i centres d'audiopròtesis

 

Dimecres, dia 8 de febrer del 2023, després de 33 mesos, diguem adéu al seu ús en el transport públic, i tampoc caldrà portar-la en ortopèdies, òptiques i centres de audiopròtesis. 

A partir de dimecres, el govern de Pedro Sánchez ha aprovat la retirada a tots els espais menys als centres sanitaris i a les farmàcies, en considerar que són els lloc freqüentats per les persones de risc. 

Cal indicar que Espanya era un dels pocs països europeus que continuava usant mascareta en  el transport públic, que continua essent obligatòria en establiments sanitaris i sociosanitaris.

On caldrà continuar portant la màscareta?


Caldrà continuar usant-la en centres sanitaris i sociosanitaris, en farmàcies i en farmacioles. Dins d'aquesta categoria entren els centres de salut i hospitals -siguen generals, especialitzats, de mitjana o llarga estada-, els bancs de teixits, de semen, els centres de reconeixement mèdic, les clíniques dentals, d'estètica o la consulta del fisioterapeuta, entre altres.
 
A més continuarà sent obligatòria en residències i centres sociosanitaris per a les persones que treballen en ells si estan en contacte amb persones residents i els visitants quan estiguen en zones compartides.