L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 26 de febrer del 2023

"No defallirem en la defensa de les platges de Tavernes. Exigim una solució definitiva ja" Josep Llàcer, candidat de Compromís a l'alcaldia

 

Compromís Tavernes, representat pel regidor primer tinent alcalde i candidat a l'alcaldia de Tavernes Josep Llàcer i pel regidor d'Agricultura Emili Enguix, va participar en la concentració per exigir al govern de Pedro Sánchez de Madrid solucions definitives per a les nostres platges convocada davant la Delegació del Govern a València.

La solució a la transgressió de les platges de Tavernes i la retirada del nou reglament de Costes que, en la modificació de la línia del Domini Marítimo-Terrestre farà que molts propietaris i ajuntaments perden drets sobre habitatges i béns en primera línia. Eren els punts principals d'un acte reivindicatiu que va reunir representants i associacions de Tavernes, El Perelló, Sueca, Cullera, Sagunt, Bellreguard, Miramar, Sueca o Gandia, entre altres, integrats dins del Moviment Cívic Som Mediterrània.

"Sempre hem defensat i defensarem les platges de Tavernes"

El regidor Josep Llàcer, entrevistat per la televisió "A punt" va reclamar la necessitat d'unes solucions urgents, i que són molt evidents en les platges de Tavernes, perquè tal com deia la pancarta del nostre poble en la concentració "Tavernes està amb l'aigua al coll" i Compromís "sempre ha defensat i defensarà les platges de Tavernes".

 

 

 

 

Madrid confirma que els tràmits del nou domini marítimo-terrestre van endavant 

El passat 15 de febrer, el mateix Josep Llàcer es va reunir a Madrid amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la directora general de la Costa, del Ministeri de Transició Ecològica del govern de Madrid, una reunió que confirmar la voluntat del govern del PSOE de Madrid de seguir els tràmits de la partió del Domini Públic Marítim que afectarà els habitatges de primera línia de la Goleta, i la negativa a instal·lar esculls submarins de defensa de la Goleta.

Compromís Tavernes des del govern municipal valler porta anys defensant les nostres platges i aportant i reivindicant solucions, com és la proposta que es porta reclamant des de la passada legislatura i feta pel mateix Llàcer a la Demarcació de Costes perquè instal·le esculls submarins paral·lels a la línia de costa, solució que el Ministeri de Madrid rebutja tot i ser una solució avalada pels estudis de la Universitat Politècnica de València i que ha donat bons resultats en altres platges. 

 

Compromís es va sumar ahir a la concentració convocada davant la Delegació del Govern a València per tal de donar recolzament a les desenes d'associacions veïnals que integrades dins de la plataforma SOS Som Mediterrània es van concentrar en defensa de les platges i el litoral. 

Entre els assistents la regidora i candidata a l'alcaldia del PP, Eva Palomares, que va estar acompanyada per regidors del seu partit, i  molts veïns vallers de les associacions "SOS platja de Tavernes" i Ames de Casa Tyrius.

 

 

 La síndrome del pèndul en la política

La concentració va posar en escena allò que en política s'ha anomenant la "síndrome del pèndul", és a dir, el canvi radical de posicionament d'un partit davant un problema i com la postura que mantenia quan era govern, arriba a ser totalment contraria quan és oposició.
 
La concentració d'ahir n'és un exemple clar: fins el 2018 va governar M.Rajoy (PP) i el PP de Tavernes ni acudia ni recolzava cap acció reivindicativa a favor de les nostres platges perquè era anar en contra del govern del seu partit.
 
 
 
El 2018 es produeix un canvi en el govern de Madrid, que passa a mans del PSOE, i canvien les postures: ara és el PSOE qui no acudeix a recolzar accions que es poden interpretar i  considerar en contra del govern de Pedro Sánchez, mentre que ara és el PP qui sí està present i recolza totes les reivindicacions i queixes dels pobles.