L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 21 de febrer del 2023

L'ORATGE: De nou ens arriba el fred i les pluges a casa nostra, majorment a partir de dijous

 

La setmana l’hem començada amb temperatures per damunt del normal en les dates de febrer que estem, però ja s’anuncia un descens de les temperatures prou fort i que, en alguns punts del nord peninsular,  la caiguda potser de fins a 15 graus a partir de dijous, dia 23.

Aquests primers dies pot haver algunes pluges de fang en zones de l’oest peninsular, tot i que la pluja en zones del nord-oest ajudaran a reduir la concentració de calitja.

El canvi serà a mitjan setmana, i tornarà el temps hivernal fins al cap de setmana, inclòs. Tindrem una descarrega d'aire fred des del nord europeu sobre la península en situar-se l'anticicló atlàntic sobre l'oceà a mitjan setmana i molt al nord.  Eixa situació facilita que les masses gelades arriben a la península, amb recorregut marítim que duran importants precipitacions al nord peninsular en forma de pluja i de neu a partir de dimecres.

 

Pluges totals fins al dia 28
 

Les temperatures baixaran de forma més notable a les ciutats fredes de l'interior on la temperatura no passarà dels 5-6 °C (Burgos, Àvila, Palència, Vitòria-Gasteiz, etc). Les temperatures nocturnes en descens significatiu, amb gelades de certa intensitat i mínimes de -5 °C en aquestes ciutats.

Previsions al nostre territori

El canvi de temps important s’espera al País Valencià per a dijous/divendres i el cap de setmana. El dijous hi ha canvi de situació de l’anticicló i es produirà un despenjament d’aire fred que els últims models meteorològics situen en forma d’embossament cap al sud. En la nostra zona es preveu la formació d’una borrasca que creurà la Mediterrània pel sud i complicaria la situació meteorològica de la costa valenciana el cap de setmana. Vore dalt la previsió actual per a Tavernes. 

 

Pluges i nevades fins al dia 28

Eixe despenjament també ens durà pluges i possiblement neu en cotes mitjanes-altes. Començaran dijous, sense ser generals, però divendres es preveu la formació de la borrasca camí del sud peninsular i l’oratge pot empitjorar més amb pluges i nevades, sobre tot el cap de setmana.

Tot apunta a que la situació de l’anticicló,  que continuarà en la zona atlàntica, farà que continue arribant aire fred al nostre territori durant els primers dies de la pròxima setmana, en que acabarà el mes.