L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 15 de febrer del 2023

El senador Carles Mulet de Compromis ha preguntat avui en el Senat les solucions a les platges de Tavernes. EL VÍDEO amb la intervenció i les respostes del Ministeri.



El senador Carles Mulet, de Compromís, (foto superior) ha intervingut avui en la comissió del senat del Ministeri de Transició Ecologica, on ha preguntat al secretari d'estat de l'esmentat ministeri sobre diverses qüestions referides a la nostra platja que li han estat traslladades per Compromís Tavernes.

Amb aquesta intervenció, una més de les moltes que ha efectuat al llarg d'aquests anys, es veu que la solució va per a llarg i que les demandes de Tavernes, com diu el Senador, no són escoltades. 

Les preguntes han estat tres, que conservem en la llengua original:

1. Pregunta sobre las medidas que piensa tomar el Gobierno para la reparación y reposición de arena de la playa de La Goleta, en el término municipal de Tavernes de la Valldigna (Valencia/València), con el fin de proteger las infraestructuras y el casco urbano. (Núm. exp. 681/001699)

2. Pregunta sobre la firma y las actuaciones en relación con el proyecto de regeneración de las playas de El Brosquil, en Cullera, y La Goleta, en Tavernes de la Valldigna (Valencia / València). (Núm. exp. 681/001775)

3. Pregunta sobre si el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico va a declarar la situación de emergencia y realizar las obras necesarias de mantenimiento y reposición de arena en las playas de Tavernes de la Valldigna (Valencia/València).

En un to ja més dur i reivindicatiu, el senador ha recordat en la seua intervenció les actuacions dutes a cap a Tavernes de reposició d'arena que no han dut a cap resultat, així com els danys a l'economia i turisme de la situació, i també li pregunta al govern de Pedro Sánchez si ha fet algun cas de les peticions de Tavernes. 

Cap solució des del Ministeri de Transició Ecològica

 

Li ha respost el Secretari d'Estat del govern del PSOE per al Ministeri de Transició Ecològica, Hugo Moran, on poques - per no dir cap - solució ha donat:  només recordar la redacció del projecte de regeneració de la platja del Brosquil i de Tavernes del març del 2022 i que espera en un mes estiga enllestit per tal d'iniciar l'exposició publica. Del gran projecte global per a totes les platges, entre les quals estaria la genèrica Platja de Tavernes, no ha dit res.

Però més que el que nosaltres diguem, val més escoltar el vídeo de la part referida a Tavernes i que cadascú en traga les conclusions.