L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 7 de febrer del 2023

DIMECRES DIA 8: Preemergències i emergències actives per nevades, pluges i fenòmens costaners al País Valencià


 

A partir d'aquesta matinada i per a les primeres hores de dimecres AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) pronostica augment dels núvol i amenaça de pluges i tempestes i ací segons tots els càlculs tornaran a ser importants en la zona de la Safor-Valldigna i demés comarques centrals valencianes, on la pluja podrà caure persistent i en alguns moments amb intensitat.

La Borrasca Isaack està situada sobre les Balears i ens envia vent de component nord sobre València i carregat d'humitat. Tal com s'afeblisca, entrarà més vent marítim (més humitat) i el component serà nord-est, amb el que la possibilitat que els núvols deixen aigua es multiplicaran.

Per a demà dimecres, 8 de febrer, les alertes continuen. Concretament AEMET activa els següents avisos:

-Pluges: alerta groga en el litoral sud de València per precipitacions que poden deixar acumulats en dotze hores de més de 60 litres per metre quadrat. Les comarques més afectades seran la Safor i la Marina Alta.

-Neu: alerta groga a l'interior nord amb acumulats de més de 4 centímetres en 24 hores; l'avís procedeix del dimarts i expira a les dues de la vesprada del dimecres.

-Temporal marítim: alerta groga per vents de força 7 i ones de més de tres metres; l'avís s'estén des del migdia fins a les huit de la vesprada.