L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 5 de febrer del 2023

Es confirma que, a partir d'avui dilluns, entrem a una setmana de fred, pluges i vent, a més de molt mala mar.

 

El dilluns i el dimarts el potent anticicló centrat a Alemanya i la borrasca situada davall les Illes Balears  canalitzaran vent humit al territori Valencià, Catalunya i les Balears portant pluges i nevades en zones del territori. La previsió de Meteored per a Tavernes ens marca per als primers dies de la setmana pluja, més intensa el dimecres, i vent del nord i nord-est majorment amb una baixada de les temperatures màximes respecte a les que hem tingut dissabte i diumenge. La sensació de fred serà més gran pel vent que bufarà.

 

Situació  de dilluns

Dilluns pel matí el dia serà tranquil, però a mesura que avance la jornada anirà complicant-se l’oratge al territori valencià, Catalunya i les Illes Balears amb pluges que podran ser moderades o inclús fortes a tot el territori valencià, les  Balears i Catalunya. La cota de neu començarà alta, però baixarà de cara la nit de dilluns i dimarts. A les comarques del sud de València i nord d’Alacant  també nevarà entre dilluns i el dimarts.

En aquest dies caldrà posar atenció al vent de gregal, que podrà bufar amb ràfegues de fins a 70/km, i a la mala mar amb ones de fins a 3 metres. Dimarts pel matí podrem tindre una treva de pluja, però de nou tornarà a agafar-se de cara la vesprada-nit

El dimecres l'anticicló se centrarà sobre Rússia i farà que bufe vent de llevant, de llarg recorregut marítim perquè des de Grècia arribara a la nostra façana mediterrània i afectat per aire fred en altura ens garantirà pluja al País Valencià i neu cap a l’interior de Castelló.

 

Situació dimecres

 Dimecres serà un dia complicat amb pluges intenses que afectaran sobretot les comarques centrals del territori Valencià, on el vent de llevant sembla que incidirà de manera més intensa. La cota de neu pujarà entre 900/1200 metres a tot el territori valencià. Dijous continuarà plovent inclús de nou podrà entrar més aire fred que podria fer baixar la cota de nou, però això queda per a una informació posterior per més exactitud. 

 

Previsió d'acumulat de pluges

En resum, situació per tant complicada i amb previsió d'un fort temporal en apenes 24 hores a tota la façana mediterrània, que durà pluja o neu i vent a tot el territori. Tot apunta que les comarques com La Marina, el Comtat i part de la Safor-Valldigna estaran de nou entre les que més pluja arreplegaran i la neu quedaria per a les muntanyes més altes.

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.