L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dilluns, 2 de desembre del 2019

L'Ajuntament continua les tasques de neteja de rius i séquies iniciada el passat juliol



La regidoria d'Agricultura, que dirigeix Emili Enguix, de Compromís continua des de fa setmanes en les tasques de neteja i desbrossament del riu Vaca en la zona d’afecció del casc urbà fins el Tol·lo. La tasca es va iniciar en l’assut i ha continuat en la zona de Vergeret on les imatges que oferim en l’article permeten comprovar la tasca realitzada.


La tasca de neteja del rius i sèquies es va iniciar el passat mes de juliol en el Vadell, Bolomor, Sequia el Cano , el pont de la carretera i Sèquia la Bova des de l'Autopista fins la carretera, i no es podia actuar en el riu Vaca perquè encara passava aigua després de les grans pluges i plena del riu del passat abril. 



Les actuacions de neteja sempre estan condicionades per l’estat del terreny i l’aigua que corre, i s’ha actuat en el riu des del passat setembre amb la màquina excavadora comprada pel govern municipal de Compromís per aquestes tasques, una “Takeuchi TB260”, que va suposar una inversió total sobre els 65.000 euros en disposar de l’aparell triturador de canyes. 



La manera de treballar, com hem ja explicat en algunes ocasions, és entrar enmig del canyar i anar triturant les canyes i vegetació que poden ser causa de taponaments. Es deixa lliure el llit del riu, per on corre l'aigua, i és té la precaució de deixar la malesa sobre la mota del riu perquè servesca de fixació i una plena no descarne i s’emporte els marges.




Els treballs realitzats des del passat juliol tenen com objectiu previndre els efectes de les grans pluges que solen produir-se a finals de la tardor i principi d’hivern. De fet, el passat mes es va anunciar una forta DANA que no va afectar la Valldigna i a partir d’avui hi ha una altra que, esperem i desitgem porte pluges amb trellat i sense fer mal a la campanya tarongera ja iniciada. 



Fins ara era per tant una època idònia per escometre aquests treballs en no haver-nos afectats fortes pluges i el riu estar sec. No obstant, no podem deixar de costat que és molt preocupant la falta d’acció de la Confederació i remarcar que els treballs suposen una despesa a l’Ajuntament de Tavernes quan el responsable i competent, i per tant qui havia de pagar el treball, és la Confederació.