L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 de desembre del 2019

Notícies del Festivern (VII): La seguretat sobre tot




La petita ciutat que és la zona d’acampada del Festivern bollia aquest matí amb les anades i tornades dels campistes al lloc d’aseo o a prendre el desdejuni, que tot abelleix en aixecar-se. La gran zona d’acampada, entre la carretera comarcal i l’Avinguda de les Corts Valencianes, oferia un espectacle multicolor amb els mil i un colors de les tendes de campanya. Les fotografies en són un bon testimoni. Són vora 40.000 metres quadrats d’acampada, segons les xifres donades a la premsa pel regidor responsable de Festivals, Josep Llácer, que ja estan pràcticament plenes.



I cal dir que l’acampada enguany presenta un aspecte distint en estar completament tancada, i disposar de vigilància de control de les entrades on cal mostrar la polsera de campista. Podem donar fe i en donem.  Un altre aspecte a destacar és que s’ha evitat eixa sensació de “que cadascú campe on puga” i la delimitació de carrils per on puguen passar vehicles en cas d’emergència i els espais de cada tenda demostra la planificació del lloc a la recerca de seguretat. I com no espais per als serveis higiènics i una tenda interior on sempre podrà prendre alguna cosa. Recordem la prohibició de fer foc dins del recinte d’acampada: les lones de les tendes són material molt inflamable.


Amples carrers interiors
En general la mesura ha estat ben acceptada pels festiverners i festiverneres que comprenen que és per la seua pròpia seguretat i com, ens indicava un grup de Manresa, “és exactament el que es fa en tots els festivals”, mentre altra gent de Castelló i Forcall també ho veia positiu i afirmaven que millora la mateixa qualitat del Festivern.
 

Zona de serveis i de aseos
El festival ha canviat bastant respecte anys anteriors. I això es comprova amb una simple passejada per la zona: espais més delimitats, zones de servei i fins i tot eixa millor planificació-distribució de l’espai es nota en la zona de la carpa on hi ha l’escenari i s’hi celebren els concerts. Totalment tancada, i fins i tot amb al pas prohibit als vehicles, la seguretat de la zona està controlada per la vigilància privada constant que ha muntat l’organització, a banda de la que realitzen els cossos de seguretat.  Fins i tot ahir un helicòpter i els gossos ensinistrats de la Guàrdia Civil visitaren la zona de concerts del Festivern i feren el seu treball a la recerca d’explosius. 


Enguany podem dir que la seguretat regna per damunt de tot i es vol un Festivern tranquil on  eixes possibles 12.000 persones que s’espera reunir, segurament en seran més la nit de dimarts-dimecres de Cap d’Any,  gaudesquen de la festa i dels concerts amb la millor musica valenciana del moment. I un aclariment: els festivals sumen la participació per dia per conèixer el nombre d’assistents total. Això vol dia que si calculem una mitjana sobre els 11.000 assistents diaris, ens podem anar fins els 45.000 assistents en 4 jornades de concerts.

Anit ja van haver els primers concerts d’enguany i aquest matí, amb tot net i ben arranjat, l’envelat i les instal·lacions que du aparellades un festival d’aquesta participació presentaven l’aspecte que veieu en les fotografies: les barres de bar, els wàters portàtils també, les sales de vestir dels conjunts que hi actuen tot ja a punt per al concert de la nit.