L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 de desembre del 2019

L'Ajuntament no puja el rebut del fem domèstic, però la Diputació pujarà el del reciclatge en la planta de Guadassuar.


L’Ajuntament de Tavernes mantindrà sense canvis el rebut d’arreplegada del fem: el rebut municipal des del 2012 no ha pujat.  Tanmateix, l'any que ve, la Diputació pujarà el rebut del reciclatge del fem domèstic. I cal prestar atenció, que són dos coses ben diferents i cal distingir-les. Ho expliquem

Tot el procés de tractament del fem domèstic comprén dues fases diferents. I cadascuna genera el seu rebut, diferent: l’un, el paguem a l’Ajuntament; l’altre, a la Diputació-Consorci de Residus Ribera-Valldigna.

Primera fase:  L’arreplegada del fem a domicili el paguem a l’Ajuntament. El rebut té com a nom "Servei de recollida de residus sòlids urbans”. Eixe rebut de l’Ajuntament, no s’ha pujat des del 2012.


Segona fase: El procés de reciclatge i compostatge que es paga a Diputació-Consorci. Es el cos del tractament del fem a la planta de Guadassuar, de la qual publiquem una imatge, o en altres plantes si cal. Genera un rebut, la denominada “Taxa de reciclatge”, que es paga directament a la Diputació-Consorci.  És aquest el rebut que pujarà el 2020.
´
Són rebuts regulats per la taxa del servei, o siga l'usuari paga segons el cost del servei que se li  dóna.  

El Consorci-Diputació farà una pujada per l’augment  de cost del transport a abocadors de fora del territori valencià i pel cost de reparar danys d'una tempesta, que va desfer la coberta, i va obligar a dur una part del fem a altres abocadors de fora. Eixe rebut té en compte les quantitats que els pobles envien i el pes poblacional. Per això, la pujada no es igual en tots els pobles i si abaixa, cas dels dos darrers anys, tampoc és igual en tots els pobles.

Remarquen: Eixe  rebut i la pujada no té res a vore amb el rebut de l'Ajuntament, que continua igual des del 2012  i que serà de 40'50 euros a l'any.  




El rebut del Consorci Ribera-Valldigna

La Diputació de València, a través del Consorci de Residus Ribera-Valldigna, augmentarà el rebut derivat de la “Taxa de Reciclatge” el pròxim 2020.  Com hem dit,  el paguem pel reciclatge i compostatge del fem domèstic que arreplega l’Ajuntament per les cases i envia a Guadassuar.

El nou rebut de “Taxa de reciclatge” a Tavernes serà de 58’25 euros a l’any, Simat 53’79 euros; Benifairó 58’80 euros i Barx un total de 60’46 euros.  Això suposa una pujada entre 5 i 8 euros a l'any, segons poble.

Dipositar a l'ecoparc es bonificarà amb descomptes
Cal no oblidar que els veïns del municipis dins del consorci Ribera-Valldigna tenen un descompte per la quantitat de residus que s’aboquen en els ecoparcs. Els pobles de la Valldigna tenen ecoparc i quan un veí aboca qualsevol residu, se li anota el DNI, i a l’any següent se li aplica un descompte segons la quantitat i tipus de materials que haja dipositat.

Informació pròpia