L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de desembre del 2019

Avui dijous a les 19 hores: "Crònica d'un oblit" sobre la deportació de valencians als camps nazis


La regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tavernes, que dirigeix la regidora Noe Alberola, ha organitzat per avui dijous, dia 19,  a partir de les 7 de la vesprada, una conferència que amb el títol general de "Crònica d'un oblit" ens parlarà sobre la història de la deportació espanyola als camps de concentracions nazis en la Segona Guerra Mundial. En acabar hi haurà un debat-col·loqui. 

L'historiador Benito Bermejo, autor del llibre "Francesc Boix, el fotògraf de Mauthausen", i que és coautor de molts altres llibres que recullen el testimoni de molts deportats espanyols i valencians assassinats,  serà l'encarregat de apropar-nos eixa part d'un passat recent.

Per la seua banda el periodista Enrique Pastor ens aportarà un relat sobre el seu iaio, deportat i assassinat al camp de concentració de Gusen, (Àustria), basat en les cartes que rebia la seua avia. 

El passat ens marca, recordem capítols de la nostra història iniciats a la nostra terra i que acabaren a milers de quilòmetres de les seues llars, destí que va ser de molts espanyols i valencians, desapareguts a mans dels nazis.