L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 28 de desembre del 2019

Notícies del Festivern (VI): Avui festa de benvinguda a la Plaça Major


Avui a la vesprada, a partir de les 19.30 se celebra el primer concert del Festivern 2019, el denominat “Concert de Benvinguda” en la Plaça Major i amb actuació dels dos grups locals “La Fístula Vallkànica” i “Melassa”, amb entrada lliure.



El Festivern a Tavernes compleix enguany nou edicions seguides de les 15 totals, les primeres de les quals foren un pelegrinatge per les comarques centrals valencianes fins assolir l’estabilitat que li ha estat possible gràcies al govern de Compromís de l’Ajuntament.



És públic i notori, i així s’ha dit en moltes ocasions, que l’aposta del govern de Compromís ha estat fer del Festivern el festival de referència de l’hivern de les comarques central i de la música i els grups valencians, cosa que es demostra només observant la programació no d’enguany sinó la dels 9 anys on per l’escenari valler han passat els grups més significatius.





Enguany, i donada la circumstància que la nit de Cap d’Any és dimarts, les actuacions en la gran carpa del Festivern seran quatre dies, amb actuacions que començaran demà dissabte i que s’espera reunir al voltant de les 12.000 persones, cosa gens difícil si pensem que ja hi ha registrades sobre les 10.000 persones.



La població de Tavernes, sobre els 17.100 habitants, augmenta per tant molt aquests dies i per poder allotjar festiverners i festiverneres  hi ha preparada un àrea de càmping en el sector Marjaletes que assoleix prop dels 40.000 metres quadrats, segon les xifres indicades pel regidor  de festivals Josep Llàcer, sense oblidar que la parcel·la on s’alça la carpa i zones annexes usades arriben prop dels 9.000 metres quadrats.

Una imatge de la carpa 2019


Recordem que la carpa té 95 metres de llarga, per 40 d'amplada i una alçada sobre els 12 metres. En total vora 4.000 metres que es repartirà entre espai per al públic, escenari, barres i taules de so i llum, encara que com sol ser costum les lones del costat de la carpa s’alcen, almenys la nit gran de Camp d’Any, de manera que carpa i terrenys annexes formen un gran recinte d’audició.



La zona d'acampada s'ha obert avui a les 9 hores, i presenta novetats, com ja hem indicat en altres notícies, amb normes cercant la seguretat dels campistes i seguint les recomanacions de les forces de seguretat. La zona acotada estarà completament tancada , amb un control d’accés, carrils de seguretat pe transitar la gent i els serveis d’emergència, s’haurà de guardar una distància entre les tendes, a més de tindre limitació quan a nombre d’ocupants i prohibició expressa de fer focs i altres activitats que puguen ser perilloses. 

Una imatge de la zona d'acampada del 2018
També cal indicar que l’accés a la zona d’acampada no es podrà efectuar si el festiverner/a no ha adquirit l’abonament d’acampada, cosa que no es podrà fer separada de l’entrada. Són 3 euros per persona per atendre a les despeses de neteja, vigilància, etc.




La Policia Nacional i l’Autonòmica s’encarregaran de vigilar que s’acomplesquen les normes, i segons ha indicat el regidor Llácer, faran revisions per impedir reomplides de beguda, i que tot seguesca les normes d’Hisenda. La Guàrdia Civil vigilarà la ciutat i voltants, amb especial atenció a llocs d’acampada, i fins i tot hi haurà agents de paisà per garantir la seguretat dels acampats a més d’establir controls d’alcoholèmia o estupefaents.

Informació pròpia