L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 24 de desembre del 2019

El vent ha cessat després de fer algunes destrosses. L'oratge que ve els pròxims dies



 
Tavernes i la Valldigna han patit aquests dies, com a la resta de les comarques valencianes, els efectes dels darrers temporals "Elsa" i "Fabià" en forma de fortes ventades amb ratxes que han assolit velocitats bastant considerables. Ha estat la Goleta, on s'ha mesurat una màxima de 122 km/h qui més ha notat els efectes del vent, que ha estat capaç de fer algunes destrosses.



Ahir, amb vents no tan forts, podíem comprovar com el cartell ubicat al costat on es munta l'envelat dels festivals estava completament tombat i els ferros que el sostenen, d'aquests en forma de T, completament doblats i rebregats, cosa que ens dóna idea de la força del vent. També una de les parets de la Residencia Solimar avui estat tombada, com senyals de circulació i fins i tot, la força del vent havia arrancat i arrossegat papereres, que quedaven amuntegades contra la duna de la platja.



Tot això desapareix a partir d'avui, i canvia l'oratge que sembla serà atípic segons les previsions d'AEMET que, amb un anticicló damunt nostre, anuncia un Nadal del 2019 que pot ser un dels màs calorosos de les últimes dècades, i la situació de bon temps, dies amb sol resplendent i temperatures al voltant dels 20, superiors al normal, serà la tònica habitual aquests primers dies de Nadal i fins el dia 27. En resum un Nadal càlid i que no fa més que confirmar eixes dades sobre el canvi climàtic, malgrat algunes veus negacionistes.


A partir del dissabte, dia 28 i fins al dilluns, dia 30 hi ha més dubtes quan a l'evolució però majorment es preveu temps estable. 


Informació pròpia