L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.362

dilluns, 9 de desembre del 2019

Les obres del col·lector de la platja avancen ràpides.


El passat novembre paràvem esment amb el fet que Hidraqua, empresa de l'aigua potable de Tavernes que té adjudicat el contracte del col·lector i vial de la platja, havia représ les obres amb una gran empenta. Ara, quan han passat unes setmanes, l'empenta es nota en el tram que queda a esquenes de les edificacions, fins el carrer Pintor Segrelles, tot ocupat pels nous treballs.


Les fotografies que publiquem ens ho mostren: maquinàries pesant introduint agulles de contenció del col·lector, buidatge de l'aigua que sura del subsol, i preparació del terreny per on ja esta enterrat el col·lector. 




Una activitat frenètica, i que fa una setmana havia avançat l'execució de l'obra més enllà de les previsions i havia acurçat els terminis previstos. Segurament l'empresa desitjava
aprofitar el bons temps que permet avançar, perquè sempre pot arribar un període de pluges que ralentitze el treball. Ha estat el cas de la setmana passada amb les pluges que no han deixat treballar. 


La connexió amb l'Avinguda de la Marina és a través del carrer Pintor Segrelles, i caldra que la policia local ordene el trànsit en la zona per facilitar l'obra i el pas de vehicles particulars.



En general, i com ja hem explicat, els treballs segueixen la mateixa tònica: la maquinària obri les grans rases on va soterrat el col·lector, les parets se sostenen amb la introducció de peces metàl·liques, tipus agulles, de varis metres d'altes, que s’introdueixen en el terreny a cops de màquina. Això permet col·locar els tubs del col·lector i formigonar tot el conjunt. Després es preparen els pous de registre que donen a l'exterior i per on entraran sense problemes els operaris per atendre tasques de reparació o manteniment en un futur.




Les fotografies ens informen també que, conjuntament, s'executa la preparació del vial perimetral amb abocament de les capes de terra i àrids que es compacten per escampar damunt la capa d'asfalt, i alhora es van delimitant ja les zones de voreres. Tot per aconseguir un vial de 18 metres d'amplada per on podran transitar en doble sentit els vehicles entre la Goleta i la Platja de Tavernes.



L'obra acabada suposarà una inversió de 3 milions d’euros. L'objectiu és doble: 1) eliminar els problemes d’inundabilitat i facilitar el trànsit de vehicles i vianants entre les dues platges 2) reurbanitzar el carrer Blasco Ibáñez i adjacents.