L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.699
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 51.775

divendres, 13 de desembre del 2019

Dijous dia 19: "Crònica d'un oblit", sobre la deportació valenciana als camps nazis

La regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tavernes, que dirigeix la regidora Noe Alberola, ha organitzat per al pròxim dijous, dia 19,  a les 7 de la vesprada, una conferència sota el títol general de "Crònica d'un oblit" al voltant de la història de la deportació espanyola als camps de concentracions nazis en la Segona Guerra Mundial, amb un debat-col·loqui posterior.

L'historiador Benito Bermejo, autor del llibre "Francesc Boix, el fotògraf de Mauthausen", i que és coautor de molts altres llibres on es recull el testimoni de molts deportats espanyols i valencians assassinats,  serà l'encarregat de apropar-nos eixa part d'un passat recent.

Per la seua banda el periodista Enrique Pastor ens aportarà un relat sobre el seu iaio, deportat i assassinat al camp de concentració de Gusen, (Àustria), basat en les cartes que rebia la seua avia. 

El passat ens marca, recordem capítols de la nostra història iniciats a la nostra terra i que acabaren a milers de quilòmetres de les seues llars, destí que va ser de molts espanyols i valencians, desapareguts a mans dels nazis.