L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 8 de desembre del 2019

L'Ajuntament estudiarà implantar, com a prova, la proposta d'aparcament en espiga al Passeig Colom




La “Mesa de la Mobilitat, Espai públic i Trànsit”  celebrada el passat dimecres al Braç Treballador  va servir perquè el cap de la Policia Local, Miguel Chofre, anunciara algunes de les mesures que actualment estudia la policia local i que poden ser una proposta amb l'objectiu de millorar el trànsit i mobilitat de vehicles en el casc urbà de la ciutat i augmentar la seguretat, de vehicles i vianants.


Miguel Chofre va avançar que s'estudia la possible  implantació del denominat “aparcament en espiga” en algunes zones del poble i que, com a prova,  es pot posar en pràctica en el Passeig de Colom, una via urbana que, com es sabut, presenta dificultats d’aparcament i molt de perillositat en poder-se aparcar als dos costats, estar travessada per molts passos de vianants que creuen molts menuts en anar a les zones esportives o al CEIP Alfàndec.

La proposta nascuda des dels tècnics de la Policia Local s'ha d'estudiar en la "Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit" i valorar si s'aplica finalment.



L’explicació donada pel cap de la policia local per fer la proposta recordava que en aquest sistema l’estacionament de vehicles es farà sempre marxa enrere, de cul i en bateria, i que les línies senyalitzades en el terra per aparcament es dibuixaran en sentit contrari del que ara es habitual.

Els arguments a favor per  engegar una possible prova d'aquesta modalitat d’aparcament són, entre altres, evitar que quan un xiquet baixa del cotxe,  amb la porta oberta, camine cap a la calçada i també cal tindre en compte que, com l’eixida de l’aparcament es fa de cara, això augmenta la visibilitat del conductor, que pot comprovar si s’acosta un altre vehicle o ciclista, amb molta més seguretat en la maniobra en eliminar angles morts. 



També citava la circumstància que en la majoria de vehicles la distancia de l’eix i la part de darrere és menor que l’eix i part davantera, i per tant el cotxe no envaeix la vorera en aparcar.  Altres avantatges esmentats de l’aparcament en espiga són facilitar la carrega i descarrega del maleters dels vehicles, que ara es farà sobre la vorera i evitarà situacions de perill.

Aquest tipus d'aparcament, com hem dit, s'aplicaria amb caràcter de prova en el Passeig Colom després que fora valorada i aprovada per la Mesa de Mobilitat.  

Informació pròpia