L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

divendres, 6 de desembre del 2019

La 3a DANA: Després de la tempesta, arriba la calma. El temps els pròxims dies



La tercera DANA s'ha retirat (fotografia superior) i s'obri un breu període d'estabilitat per a aquest Pont de la Constitució i la Immaculada. El temporal sobre el Mediterrani, amb pluja i vent que ens ha afectat al llarg de la setmana, començarà a remetre a partir d’avui, segons la predicció elaborada per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Encara així, tindrem al matí cels coberts que aniran buidant-se al llarg del dia, sense descartar la possibilitat d'algunes precipitacions febles. Les temperatures gaudiran de lleus pujades.

El Vaca avui, al pont i a l'assut

I per a la fi, de setmana, i a partir de demà dissabte canvis en la situació meteorològica amb cels poc nuvolosos i temperatures agradables encara que a partir del diumenge la nuvolositat començar a augmentar a partir de mitja vesprada. El  diumenge el vent de ponent ens traurà una pujada de les temperatures amb màximes sobre els 20 °C en alguns punts.

Una calma momentània, perquè el dilluns  s'espera l'arribada d'un nou front, però no hi ha previsió  de grans afeccions.


La tercera DANA ha deixat una bona quantitat de pluja sobre la Valldigna. Segons AVAMET, que ens ha servit de guia i informació aquests dies (el nostre agraïment a la gran tasca que fan), les precipitacions han aconseguit valors molt superiors al que és normal per a aquestes dates, cosa que ha permés una recàrrega d'aqüífers que sempre ve bé de cara al pròxim estiu. Més encara amb els imprevisibles canvis que estem començant a patir,  on es passa de grans períodes de sequera a pluges torrencials.

 Avui ha començat el dia, encara que ennuvolat, sense grans pluges al llarg de la nit. De fet les precipitacions han estat quasi imperceptibles no només a la Valldigna sinó també a la Safor.



A Tavernes, entre el dilluns dia 2 i aquesta matinada portem arreplegats sobre els 276 litres en el nucli urbà i 153 litres en la Goleta. La Drova de Barx ha estat el lloc on més ha plogut en aquest període en haver mesurat, ni més ni menys, que 384 litres. Aquesta pluja ha alimentat el riu Vaca, i els brolladors del Clot de la Font, Bolomor o l’Ull de Bou, que porten aigua i segurament rajaran durant algun temps.


Esperem que tota la informació que hem ofert aquests dies, haja estat d’utilitat.