L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de desembre del 2019

20 anys de la "LLum de la Pau de Betlem" a Tavernes: il·luminarà les llars amb un missatge de Pau i Amor



L’Agrupament Escolta Valldigna de Tavernes ha estat enguany el responsable del repartiment de la “Llum de la Pau de Betlem” a una gran representació dels grups de la “Fundació Scout Sant Jordi” valenciana. L’acte va servir per enviar un missatge de  Pau, Amor i Esperança, amb aquesta llum encesa a Betlem i que  brillarà a partir d’aquesta nit en moltes llars repartida durant la missa de la Nit de Nadal.


Unes mil persones, pertanyents a molts grups scouts valencians, s’acostaren a Tavernes i acompanyaren la Llum encesa en processó pels carrers de Tavernes amb un recorregut entre les dues parròquies.

Un any més la “Llum de la Pau de Betlem” presidirà la celebració litúrgica de la “Nit de Nadal” en las parròquies de Tavernes, en una litúrgia que es ve repetint des de l’any 1999 quan la “Llum de la Pau de Betlem” arribava per primera vegada a Espanya i també a la nostra ciutat duta pels moviments escoltes. Després passarà a il·luminar els altars de les nostres esglésies, i també es pot arreplegar i portar-se a les llars particulars, hospitals, centres d’acolliment...


20 anys de la Llum de la Pau a Tavernes

L'any 1999, i amb ocasió de l’entrada al 2.000, el dimecres, dia 23 de desembre,  els agrupaments escoltes de Tavernes, Safor, Villalonga i Calasanz de Gandia la traslladaven als respectius municipis des de Tavernes, després d’haver-la arreplegat conjuntament feia uns dies en una cerimònia a Sant Miquel de Soternes (València).

El valler Doro Palomares presidia el Moviment Escolta Valencià i impulsava a les nostres terres una acció sorgida inicialment amb el nom de “Llum en la Foscor” a iniciativa i patrocini de la Radio Televisió d‘Austria (ORF). Cada any un xiquet austríac encén una llum a la gruta del naixement de Jesús en Betlem i la porta fins Àustria, amb la participació de les nacions veïnes i després es reparteix la llum encesa per tots els països i ciutats d’Europa.


Des de fa molta anys és una acció que efectuen els escoltes de Viena a les festes de Nadal i que, any rere any reafirma, i sobre tot al jovent, un somni comú a traves d’aquesta flama d’esperança, sobre tot el jovent, que se sent jove per a transformar el Món.  És la voluntat de compartir la il·lusió i esperança en un Món millor en aquests dies nadalencs en que l’esperit fratern entre els homes sura i ens sentim més capaços de lluitar contra les desigualtats que trobem en la nostra societat.

Basílica de la Nativitat a Betlem
 Aquesta flama, encesa en la cova on va nàixer el Redemptor, arriba a les terres valencianes, però cal remarcar que és la mateix que ha viatjat, per exemple,  a Portugal, Alemanya, Finlàndia, Ucraïna o Grècia, entre altres, i que té un innegable símbol de voler compartir aquest símbol de pau amb gent tan dispar quan a llengües, cultures i costums tan diferent.

Informació pròpia. Les fotos les hem preses del facebook de la regidora Noe Alberola, assistent a l'acte. Gràcies.