L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

dissabte, 7 de desembre del 2019

PLENARI DESEMBRE 2019: Tavernes impulsarà l’ús dels àrids reciclats en les obres municipal.



L’Ajuntament de Tavernes inclourà a partir d’ara l’ús dels àrids reciclats en les clàusules administratives de les obres del municipi. La proposta presentada al plenari per la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, va ser aprovada per unanimitat (foto superior).

El consistori aprovava la moció de Compromís per tal que els   projectes,   memòries   valorades   o   plecs   de   prescripcions tècniques    encomanats per la   Regidoria   d'Urbanisme   eviten    restriccions quan als usos regulats i  permesos dels àrids reciclats. Així mateix, els plecs de  clàusules   administratives,   elaborats   per   a l'adjudicació   d'obres, incorporaran com a  criteri   objectiu,   la   utilització d'àrids reciclats.

El text de la moció recorda que els  àrids  reciclats s'utilitzen  principalment en  els ferms de carreteres, els rebliments i els drenatges, amb un  cost  econòmic  molt inferior als  naturals. Per tant,  la  seua introducció  en  les  obres  aconsegueix reduir la  quantitat  d'enderrocs  en els abocadors  -controlats  o no-  i també l’impacte ambiental de les explotacions d'extracció, mentre hi ha millora en la gestió  econòmica   en reduir el Pressupost  d'Execució   Material  de  les  obres públiques.


Fàbrica d'àrids reciclats


La moció fa esment en el fet que gran  part dels projectes d'obra,  plecs  de  prescripcions tècniques,   memòries tècniques  valorades  així  com  els  plecs  de  clàusules administratives de  contractació d'obres del  sector públic  valencià encara no contempla la  utilització d'àrids d'origen  reciclat.  És més, fins i  tot es troba de vegades  l'exigència d'usar  àrids provinents de front de pedrera en usos que podrien  ser perfectament substituts  pels  àrids  reciclats, cas de  rebliments de  rases,  terraplens i bases.

La proposta de Compromís és una acció més a fer per la nostra ciutat en pro del Medi Ambient, car no podem oblidar que usar àrids reciclats aconsegueix un ús sostenible dels àrids usats inicialment en la construcció. També cal remarcar que  el procés de reciclatge i producció dels mateixos implica una actuació de gran valor mediambiental donat que es gestiona i valoritzen els residus en lloc de procedir a soterrar-los en abocadors autoritzats. No hem d’oblidar tampoc que  amb àrids reciclats s’aconsegueixen els mateixos bons resultats.

Informació pròpia