L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de desembre del 2019

El Centre Excursionista de Tavernes aconsegueix la cimera Q'ampa de 5.787 metres a Sudamèrica



L'alpinista Juan José Boscà Gandia, membre del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna,  amb la seua  filla Claudia Boscà Pardo han aconseguit la cimera Q'ampa de 5.787 metres d'altitud al costat del cim més alt del Cusco,  l'Ausangate de 6.384 metres. Els alpinistes hagueren de passar molts dies als Andes del Perú per aclimatar el cos a l'altitud. 
 



La cimera de l'Ausangate sobreix  sobre la serralada Vilcanota i es al peu d'aquesta muntanya (la més alta del Cusco) i en el mateix massís està el nevat Q'ampa, que ofereix  una  vista impressionant des del seu cim, en permetre vore la serralada Vilcanota i, sobretot, les muntanyes més altes (diguem-ne 6 mils) que conformen aquesta carena.



L'arista sud de l'Ausangate després de passar per muntanyes, com el Mariposa , culmina en els Q'ampa.
El Q'ampa ( també anomenat J'ampa o Campa) amb una altitud mitjana de 5.700 metres està situat estratègicament sobre el pas Campa (part clàssica del circuit de trekking de la volta a l'Ausangate i que voreja els 5mil metres). Te tres cims independents els uns dels altres (Q'ampa I, II i III orientats de sud a nord respectivament).

Un nou repte aconseguit per membres de CETV,  que posa el nom del nostre poble i La Valldigna arreu del Món.

Segons la nota del CETV