L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 11 de desembre del 2019

PLENARI DESEMBRE 2019: Tavernes sol·licita el servei continuat del Suport Vital Bàsic



L’Ajuntament de Tavernes demanarà a la Conselleria de Sanitat la represa del Suport Vital Bàsic (SVB) suprimit fa cinc anys i així donar una resposta adequada en cas d’una emergència. La sol·licitud es va presentar en el plenari com a proposta d’acord conjunta de tots els grups, i per unanimitat és va aprovar sol·licitar “que es reprenga el  servei SVB”. 

Fa més de cinc anys que no hi ha servei de SVB des de les 21.00 h a les 8.00 h del matí en el Centre de Salud de Tavernes, tot i que comprén també Benifairó, Simat i Pla de Corrals, i  tres residències de la tercera edat, una a Simat i dos a Tavernes. Eixes circumstàncies podrien determinar greus problemes en un cas d’emergència amb ferits múltiples.

El SVB presta atenció a pacients amb malalties que amenacen la seua vida, i el traslladen el més aviat possible perquè gaudesca d’una atenció mèdica completa i adequada. És un tipus d’atenció  que no es pot fer amb un transport sanitari normal.

La corporació municipal de Tavernes és conscient de la situació i per això demana a la Conselleria de Sanitat que tinga en compte la situació de la zona bàsica de salut de Tavernes. “Valorem la necessitat de recuperar el Suport Vital Bàsic per a les nostres veïnes i veïns perquè, davant d’una emergència, el temps és clau” assenyala el text conjunt aprovat.

També es remarca el fet que l’anterior hospital Sant Francesc de Borja estava més pròxim a les poblacions que l’actual, en la zona sud-est de Gandia, i això fa que el trasllat d’un pacient en emergència prehospitalària ara tarde més.