L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 11 de desembre del 2019

Els ullals Gran i Penyetes recuperen el seu millor aspecte amb les passades pluges


Les pluges de la passada setmana van facilitar el broll de les fonts naturals de la Valldigna, tal com van publicar en el seu moment, i han tingut també un efecte positiu en els dos ullals més representatius del nostre terme municipal: l'Ullal Gran i el de Les Penyetes, ubicats els dos al paratge natural del costat de la rotonda de la carretera a la platja.

 


Els dos ullals presenten un immillorable aspecte amb la gran quantitat d'aigua que embassen, molt lluny de passades èpoques, fa nomes uns anys, quan la forta sequera a l'estiu els va deixar pràcticament secs, en una situació no gens normal. Podeu gaudir de les fotografies que hem realitzat.



Tal com vam avançar en una passada edició, en els dos ullals hi ha pendent una actuació de recuperació i millora general mediambiental que estava prevista començar a finals de mes o el pròxim gener, previsió que no sabem si s'haurà de retardar un temps perquè una de les actuacions anunciades era dragar el fons per tal de traure tota la mundícia acumulada i aconseguir que l'aigua brolle del subsòl amb més quantitat i millor qualitat.


L'actuació contempla també recuperar la superfície de l'espai natural, eliminar les espècies invasores, tant animals com vegetals, i recuperar-ne d'autòctones.

Informació pròpia